Manchester City sluit Boxing Day af met moeizame zege bij hekkensluiter Hull

Martijn Baars • 21:23, 26-12-2016 / Laatste Update: 13:31, 07-01-2024

Manchester City heeft geen fout gemaakt in de strijd om de topplaatsen in de Premier League. De ploeg van Pep Guardiola won op Boxing Day met 3-0 bij hekkensluiter Hull City.

Laatste kwartier

Gemakkelijk ging het niet voor ManCity. De goals van Yaya Touré (strafschop), Kelechi Iheanacho en Raheem Sterling vielen pas in het laatste kwart van de wedstrijd.

Nummer 2

Manchester City is voorlopig de nummer 2 in de Engelse Premier League. Manchester City kwam door de zege op 39 punten, 7 minder dan koploper Chelsea. Liverpool, dat dinsdag nog tegen Stoke City speelt, heeft er eentje minder, net als Arsenal.

Eigen goal

Het was een zwaarbevochten zege. Yaya Touré benutte in de 72e minuut een strafschop nadat Raheem Sterling door Andrew Robertson ongelukkig was gevloerd in het 16-metergebied. 6 minuten later besliste invaller Kelechi Iheanacho het duel, op aangeven van David Silva. In blessuretijd verdween de bal via Hull-verdediger Curtis Davies in het eigen doel.