Manchester United mist kans op vierde plaats

Robert Hüsken • 01:52, 11-05-2016 / Laatste Update: 21:17, 05-01-2024

Manchester United heeft het behalen van een ticket voor de Champions League niet meer in eigen hand. De ploeg van trainer Louis van Gaal verloor in de strijd om de belangrijke vierde plaats in de Premier League, dinsdagavond met 3-2 van West Ham United. United blijft door de nederlaag in de inhaalwedstrijd op de vijfde plaats staan in de Engelse competitie.

Manchester United kwam er in de allerlaatste wedstrijd op Upton Park in Londen eigenlijk nauwelijks aan te pas. Daley Blind was dubbel ongelukkig bij de openingstreffer van Diafra Sakho. De Nederlandse verdediger bood Sakho na tien minuten te veel ruimte en het schot van zijn tegenstander werd via de kuit van Blind onhoudbaar van richting veranderd.

Memphis

Een verdubbeling van de score hing constant in de lucht, maar kort na rust zorgde Anthony Martial onverwacht voor de gelijkmaker na een goed uitgespeelde aanval. Dimitri Payet en Sakho waren rap na de gelijkmaker dicht bij een hernieuwde voorsprong maar zij misten hun kansen. Martial bracht de bezoekers zelfs op voorsprong met een schot dat doelman Darren Randolph verraste. De verdedigers Michail Antonio en Winston Reid herstelden de verhoudingen binnen enkele minuten en brachten de eindstand op het bord. Van Gaal liet Memphis Depay de hele wedstrijd op de bank.

City

Van Gaal en United moeten hopen dat stadgenoot Manchester City in de laatste speelronde verliest bij Swansea City om nog kans te maken op de vierde plaats en het bijbehorende ticket voor de voorronde van de Champions League. West Ham stijgt door de zege naar de zesde plaats.