Mertens in topvorm bij Napoli: weer een hattrick

admin • 17:56, 18-12-2016 / Laatste Update: 09:55, 07-01-2024

Dries Mertens is bezig aan een uitstekend seizoen bij Napoli. De 29-jarige Belg maakte zondagmiddag in het thuisduel tegen Torino (5-3 winst) een hattrick in slechts van 9 (!) minuten.

Na 13 minuten maakte Mertens zijn eerste treffer van de middag in het Stadio San Paolo in Napels. Vijf minuten later verdubbelde hij de voorsprong vanaf de strafschopstip. Na 22 minuten maakte de 1,69 meter lange Belg er ook nog 3-0 van. Als dat nog niet genoeg was maakte hij ook nog zijn vierde treffer van de middag.

Vorige week maakte Mertens ook al drie treffers in de uitzege bij Cagliari (0-5).

Milik

Mertens staat sinds de zware kruisbandblessure van spits Arek Milik regelmatig in de punt van de aanval bij Napoli. De voormalig speler van AGOVV, FC Utrecht en PSV scoorde dit seizoen al 9 keer in de competitie. In de Champions League was hij goed voor 4 goals in 6 wedstrijden. Bovendien leverde hij dit seizoen al 7 assists af.

Napoli klimt door de thuisoverwinning op Torino over AC Milan naar de 3e plek in de Serie A. Nummer 2 AS Roma, dat zaterdagavond met 1-0 verloor bij koploper Juventus, heeft een puntje meer dan Napoli.