'Ongeslagen status' Liverpool blijft in stand na grote zege op Stoke City (video)

Proshots

admin • 21:08, 27-12-2016 / Laatste Update: 11:40, 15-01-2024

Liverpool heeft dit seizoen nog niet verloren op het eigen Anfield en ook dinsdagavond pakte het team van Jürgen Klopp thuis de drie punten. Het bezoekende Stoke City werd op een fikse nederlaag getrakteerd (4-1).

Toch was het Stoke City dat na tien minuten spelen al op voorsprong kwam. Erik Pieters zette vanaf de linkerkant goed voor op Jonathan Walters, die goed raak kopte bij de eerste paal. Iets laters was Pieters zelf heel dichtbij de 0-2, maar de Nederlander was net te laat om de rebound binnen te tikken.

Drank op, maar wel een goal

In de 34ste minuut kwam Liverpool vanuit het niets op gelijke hoogte. Adam Lallana knalde uit een lastige positie hard raak. Na die gelijkmaker kreeg het team van Klopp vleugels en leek het kerstmaal te zijn gezakt. Vol overgave werd er naar een tweede goal gezocht, die uiteindelijk nog voor rust viel. Roberto Firmino, die een paar dagen geleden nog werd gepakt met drank achter het stuur, schoot via beide palen binnen.

Verlaat kerstcadeau

Na rust trakteerde Stoke City Liverpool op een verlaat kerstcadeautje. Een eigen doelpunt van Giannelli Imbula zorgde er namelijk voor dat er een marge van twee ontstond. Tien minuten later was het invaller Daniel Sturridge die, koud in het veld, zorgde voor de 4-1. De aanvaller anticipeerde goed op Stoke-captain Ryan Shawcross, die de bal te kort terug wilde spelen op zijn doelman.

'Ibi' is back!

Voor Stoke was er echter ook heugelijk nieuws te melden. Ibrahim Afellay maakte na acht maanden blessureleed zijn rentree in het elftal. De Nederlander scoorde bijna direct na zijn invalbeurt, maar hij zag de bal over het doel scheren.

De Premier League is live te zien bij Ziggo Sport!