Ontbijtshake: Real Madrid op recordjacht in Copa del Rey

12 januari 2017

Pro Shots

Jaja, Real Madrid kan donderdagavond een heerlijk record bijschrijven. Als de Koninklijke donderdag het uitduel bij Sevilla wint in de Copa del Rey, dan is de ploeg 40 duels op rij ongeslagen. Nu heeft Real 39 duels niet verloren, dat is evenveel als het record van concurrent Barça. De Spaanse grootmacht kan het stokje dus overnemen van die andere Spaanse grootmacht, dat woensdag afrekende met Athletic Bilbao.


Het absolute record in Europa is in handen van Juventus, dat onder Antonio Conte 43 wedstrijden achter elkaar niet verloor. In theorie zou Real Madrid dat record ook kunnen pakken, als het in ieder geval tot en met de wedstrijd op 21 januari tegen Malaga ongeslagen blijft.

Donderdagavond gaat de ploeg van Zinedine Zidane dus op jacht naar dat record. Om 21.15 uur wordt er afgetrapt in Sevilla, maar daarvoor komen Celta de Vigo (tegen Valencia) en Osasuna (op bezoek bij Eibar) nog in actie.

Copa del Rey:
19.00 uur: Celta de Vigo - Valencia
19.00 uur: Eibar - Osasuna
21.15 uur: Sevilla - Real Madrid

Dakar
Bijna 1000 kilometer, waarvan ruim 400 kilometer proef in de Dakar, als ie tenminste doorgaat in deze barre weersomstandigheden... 98% van de proef is off-road. Een heidens karwei voor chauffeurs én navigatoren. De organisatie noemt dit de koninginnenrit. Wordt hier de rally beslist?

Tennis
In de vroege uurtjes kwam Robin Haase in actie. Hij speelde in Nieuw-Zeeland het ATP-toernooi van Auckland. Hij nam het in de kwartfinale op tegen de Portugees Joao Sousa. Die partij stond al om 00.30 uur op het programma. Hij verloor de wedstrijd vrij kansloos met 6-3 en 6-2.

Ook Kiki Bertens kwam midden in de nacht in actie. Zij moest het in de kwartfinale opnemen tegen de Belgische Elise Mertens, maar dan op het WTA-toernooi van Hobart. Ze verloor: 6-2, 7-5.

Darts
In de achtste finale van het BDO WK ontmoet Richard Veenstra landgenoot Danny Noppert op het podium. Het is dus zeker dat één Nederlander doorstroomt naar de laatste 8. Die partij staat om 13.30 uur op de planning. Op hetzelfde tijdstip komt Aileen de Graaf bij de vrouwen in actie tegen de Trina Gulliver. Lukt het De Graaf om met de Britse af te rekenen in de kwartfinale?
reacties
ReageerReageer op dit bericht