Ontslagen De Boer ziet Van Dijk zorgen voor nederlaag Internazionale

Martijn Baars • 00:36, 04-11-2016 / Laatste Update: 02:34, 05-01-2024

Internazionale kan de volgende ronde in de Europa League vrijwel vergeten. Met Stefano Vecchi langs de kant, als tijdelijke opvolger van de ontslagen trainer Frank de Boer, verloor de club uit Milaan met 2-1 bij Southampton.

De Argentijnse spits Mauro Icardi opende in stadion St. Mary's nog wel de score voor de Italiaanse ploeg. Op slag van rust miste Serviër Dusan Tadic een strafschop voor de thuisploeg.

Goal Van Dijk

Virgil van Dijk bracht de ploegen in de 2e helft wel op gelijke hoogte, door een van de lat terugspringende bal binnen te tikken. Een eigen doelpunt van de Japanner Yuto Nagatomo bezorgde Southampton de winst.

Bijna kansloos

De 'Nerazzurri' blijven met 3 punten op de laatste plaats in groep K staan en hebben nog slechts een theoretische kans om de volgende ronde te behalen. Sparta Praag, dat met 2-0 won van Hapoel Beer Sheva, leidt met 9 punten. Southampton volgt met 7 en Hapoel staat op 4.

Check hier onze complete overzicht van de Europa league-avond!