Overzicht Premier League: rood Van Dijk, Chelsea wint ondanks goal Martins Indi

Martijn Baars • 19:18, 31-12-2016 / Laatste Update: 03:45, 07-01-2024

Het was zaterdagmiddag weer eens feest in de Premier League. Liefst 21 goals vielen er in de 6 wedstrijden van zaterdagmiddag. De leukste wedstrijd was, onverwacht, die tussen Chelsea en Stoke City. De koploper van de Engelse competitie was al 451 minuten zonder tegengoal, maar kreeg er op het eigen Stamford Bridge 2 tegen. Toch werd het 4-2 voor Chelsea.

Tien minuten voor rust kopte verdediger Gary Cahill de thuisploeg op voorsprong. Binnen 55 seconden na rust scoorde Bruno Martins Indi een recordgoal dit seizoen. Nog bij geen enkele wedstrijd was er zo vroeg in de tweede helft een goal gevallen. Tien minuten daarna bracht Willian de stand weer op 2-1, maar ook nu kwam Stoke weer terug. Good-old Peter Crouch maakte de 2-2. Een minuut later maakte Willian met zijn tweede een einde aan de stunt (3-2) en vlak voor tijd bepaalde Diego Costa de eindstand op 4-2.

Southampton - West Bromwich Albion 1-2

Virgil van Dijk krijgt de laatste weken flink wat complimenten en wordt aan tal van topclubs gelinkt. Zaterdag liet hij zich bij Southampton van zijn slechtste kant zien. In de slotfase van het duel met West Brom kreeg hij zijn tweede gele, en dus rode, kaart. Daarvoor was de eindstand al bepaald. Shane Long maakte nog de openingstreffer voor de thuisploeg, maar daarna ging het alsnog mis. Via Matthew Philips en Hal Robson-Kanu wonnen de bezoekers met 1-2.

Burnley - Sunderland 4-1

Vorig seizoen werd Burnley nog kampioen van het Championship. In de Premier League maakt de promovendus ook een goede indruk. Na Chelsea en Tottenham Hotspur boekte Burnley dit seizoen al de meeste thuisoverwinningen. Ook Sunderland moest er zaterdag aan geloven. Dankzij een hattrick van Andre Gray werd het liefst 4-1. Jermain Defoe maakte de laatste treffer van de middag door de eretreffer te produceren. Daarvoor had Ashley Barnes de 4e Burnley-treffer gemaakt.

Swansea City - Bournemouth 0-3

Het wordt dit seizoen oppassen geblazen voor hekkensluiter Swansea City. Ondanks een trainerswissel afgelopen week, ging het in eigen huis weer compleet mis tegen Bournemouth. Met Nathan Aké in de basis wonnen de bezoekers met liefst 3-0. Goals kwamen van Benik Afobe, Ryan Fraser en Joshua King. Swansea-speler Sun-Yeung Ki pakte al na 30 seconden een gele kaart, de snelste kaart dit seizoen.

Leicester City - West Ham United 1-0

Eindelijk is het de regerend kampioen Leicester City weer eens gelukt te winnen. Een goal van Islam Slimani in de eerste helft tegen West Ham United was het enige wapenfeit van de wedstrijd.