Papa Guardiola weet hoe hij voor Sterling moet zorgen

30 augustus 2016

Pro Shots

Langs de lijnen van elk amateurvoetbalveld in Europa staan 3 soorten papa's hun kinderen aan te moedigen. De eerste is de schreeuwvader die zijn kind als een scheldende bulldozer naar de top schreeuwt. Vervolgens heb je de vader die elke week enthousiaster over je wordt en om de 3 weken nieuwe, gekleurde schoenen voor je koopt (met sok). En als laatste heb je ook nog de vader die je probeert te ondersteunen waar nodig en je oprecht beter maakt. Raheem Sterling weet er alles van.


Het begin van Sterling
Als we terug duiken in de tijd, naar 24 maart 2012, zien we een klein, zenuwachtig mannetje staan aan de zijlijn van Anfield Road. Het moet ongeveer 17:40 uur zijn geweest toen Sterling als 17-jarig pikkie mocht invallen bij Liverpool voor Dirk Kuyt. Een moment dat je als voetballer nooit vergeet. In datzelfde jaar werd zijn dochter Melody Rose geboren, om even aan te geven hoe roerig het leven van Sterling was/is.
Het leven van de voetballer Sterling werd steeds beter. In zijn laatste seizoen bij The Reds - 2014/2015 - scoorde hij 7 keer en gaf hij ook 7 assists in de Premier League. Het jaar 2014 was ook het jaar dat hij de Golden Boy Award kreeg. Die prijs wordt uitgereikt aan talenten die een gouden toekomst wordt voorspeld.

Alles tegelijk
Zijn goede seizoen bij Liverpool werd beloond met een transfer naar het grote, rijke Manchester City. De club werd in het seizoen 2013/2014 nog kampioen en is dus een stap omhoog. The Citizens betaalden 62,5 miljoen euro voor Sterling. Op zo'n moment komt dus alles op je af: een goed seizoen, een award en een enorm prijskaartje.

Niet gek dat die knul naast z'n schoenen gaat lopen. Door die combinatie aan prachtige dingen leek het net alsof vader 2 om de hoek kwam om te zeggen: "Nog zo'n mooie goal en ik koop weer nieuwe schoenen voor je." In 31 PL-wedstrijden voor City scoorde hij 6 keer en gaf hij 2 assists.

Papa Pep!
Dit seizoen staat vader 3 aan het roer bij Manchester City. Naast een intens goede kijk op tactieken, is Pep Guardiola ook een vaderfiguur. En laat dat net zijn wat Raheem Sterling nodig had. Iemand die zegt: "Als je nou zo en zo speelt, lukt het wel. Let maar op." Eerst streng zijn, maar daarna toch belonen met die mooie schoenen.

Copyright-ProShots-1341864

Na 3 wedstrijden in de Premier League staat hij op 2 goals en 1 assist. En in een wedstrijdje voorronde Champions League gaf hij ook al 2 assists. Papa Pep heeft hem waarschijnlijk nieuwe schoenen gegeven, maar vertelt hem nu ook meteen weer wat hij beter kan doen.

Met Papa Pep gaat Sterling - inmiddels als 26-voudig international - zijn belofte inlossen en zich ontwikkelen tot grote ster.

Heftig verleden
Als je meer over zijn heftige verleden wil weten, is dit artikel aan te raden. Let op: het is wel in het Engels. "Sterling was the tiny boy with a huge smile in a class of troubled youngsters."

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

Brian Vesseur
Kijkt en volgt het nieuws over Nederlands, Engels en Italiaans voetbal. Eet daar dan ook graag een pizza bij!
reacties
ReageerReageer op dit bericht