Pechvogel Huntelaar verliest met Schalke van Bayern

AFP

Trevor Wagener • 01:38, 10-09-2016 / Laatste Update: 01:19, 06-01-2024

Schalke 04 bevindt zich na twee duels nog zonder punten in de onderste regionen van de Bundesliga. In Gelsenkirchen verloor de ploeg van Klaas-Jan Huntelaar met 0-2 van kampioen Bayern München.

De Nederlandse aanvaller hoopte in het treffen af te rekenen met een vloek uit het verleden. De Dremptse aanvaller had namelijk in alle zeven wedstrijden die hij tegen de ploeg uit Beieren speelde, nog geen doelpunt weten te maken.

Aluminium

Alleen in de officieuze interland met het Nederlands elftal wist hij doel te treffen tegen Bayern. Vrijdag kreeg hij twee goede kansen om van zijn trauma af te komen. Vooral in de tweede helft verdiende het sterk spelende Schalke een goal, maar Huntelaar's schot eindigde op de lat.

Genadeslag

Schalke, dat met de nieuwelingen Yevhen Konoplyanka en Baba Rahman in de basis begon, liep door goals van Robert Lewandowski en Joshua Kimmich - die zijn eerste voor Bayern ooit maakte - alsnog in het mes. Huntelaar werd na ongeveer 70 minuten vervangen nadat hij na een ongelukkige botsing.