Raiola kreeg belletje van Zlatan: ‘Je waagt het niet, anders breek ik je benen’

24 september 2016

Pro Shots

De Nederlands-Italiaanse zaakwaarnemer Mino Raiola staat bekend om zijn harde onderhandelingen met clubs. Deze zomer bracht hij 2 van zijn grote cliënten naar Manchester United. Eerst was het de beurt aan Zlatan Ibrahimovic, daarna aan Paul Pogba. Als laatstgenoemde niet naar United was gekomen, had Raiola er iets anders bijgelopen.


Ibra had namelijk een prettige mededeling voor de pizzabakker, vertelt Raiola zelf in een interview met De Volkskrant. "Zlatan had als eerste getekend, belde me op en zei: je waagt het niet Pogba ergens anders heen te brengen, want dan breek ik je benen."

De transfer van Pogba was een strijd om miljoenen. Wie zou de leuke vergoeding van 20 miljoen euro, het bedrag dat Raiola op zijn eigen bankrekening wilde zien verschijnen bij de transfer, betalen? Volgens de zaakwaarnemer is het allemaal bullshit. "Dat is niet waar. Ze schrijven dat soort dingen omdat ze iets moeten schrijven. Het zijn net papegaaien. In zo'n deal draait het echt niet meer om de commissie. Als je geen buschauffeur kunt betalen, hoef je ook geen Rolls Royce te kopen", is de redenering van Raiola.