Real Madrid wint Spaans onderonsje in Europese Supercup

admin • 01:16, 10-08-2016 / Laatste Update: 09:05, 15-01-2024

Real Madrid is lekker begonnen aan het seizoen. De winnaars van de Champions League waren in de Europese Supercup, de traditionele opening van het continentale voetbalseizoen, met 3-2 te sterk voor Europa League-houder Sevilla. Het had weinig gescheeld of Sevilla was er met de cup vandoor gegaan.

Real Madrid begon de eerste helft zoals je van een favoriet mocht verwachten. Ondanks het ontbreken van sterren als Gareth Bale en Cristiano Ronaldo gaven De Koninklijke volle bak gas en kreeg het in de eerste 10 minuten al twee kansen. Sergio Ramos kan op aangeven van Marco Asensio-Willemsen het doelman Sergio Rico niet moeilijk maken. Alvaro Morata, Mateo Kovacic en diezelfde Asensio combineren er daarna lekker op los, maar de halve Nederlander ziet zijn schot wederom gekeerd worden.

Strepen

Asensio had ruim 10 minuten later zijn vizier wél op scherp staan en liet met een prachtige knal zien waarom trainer Zidane de jongeling zo veel kansen gaf in de voorbereiding.

Wat een fantastische goal van Asensio! De halve Nederlander haalt fantastisch uit! pic.twitter.com/hHddpU8aUo

— Sportnieuws.nl (@Sportnieuwsnl) 9 augustus 2016

Sevilla

Na de openingstreffer kwam Sevilla steeds dichter bij de gelijkmaker. Real leek wat gas terug te nemen en dat was niet het beste idee van de avond. Een crosspass vanuit de verdediging kwam aan bij rechtsbuiten Luciano Vietto die de bal voor de goal slingerde...

— ElHuffPost Deportes (@HuffPostDeporte) 9 augustus 2016

Langzame start

Hoe flitsend de eerste helft begon, zo traag ging het tweede bedrijf van start. Pas na tien minuten zorgde Isco voor het eerste gevaar; de Spaans international speelde zich knap vrij en zag zijn poging naast vliegen. Morata maakt daarna plaats voor Karim Benzema, die 1 minuut na zijn entree al gevaarlijk werd met een kopbal. Uit de daarop volgende corner kopte Ramos wederom recht in de handen van doelman Rico.

Strafschop

De aanvoerder van Real Madrid eiste in de 71e minuut alsnog een hoofdrol op: de ex-speler van Sevilla werd dolgedraaid door Viloto. De spits van Sevilla struikelde daarna over uitgestoken been van Ramos en de Europa League-winnaar kreeg een strafschop. Invaller Yevhen Konopljanka benutte dit buitenkansje en zette Sevilla op een 1-2 voorsprong.

Konoplyanka schiet in ieder geval rustig binnen! pic.twitter.com/ZePFPhI4bz

Druk

Daarna gingen de mannen in het maagdelijke wit meer naar voren drukken, maar verder dan een halve kans van Lucas Vazquez kwam het eigenlijk niet. Dat ondanks dat sterren als Luca Modric en James Rodriguez nog in het veld kwamen. Benzema kreeg nog de grootste kansen op de gelijkmaker. Ook hij miste tot twee keer toe. Als de spitsen het niet doen, dan heeft Real Madrid altijd nog Sergio Ramos. De centrale verdediger maakte zijn fout goed en knikte in de laatste minuut van de blessuretijd de 2-2 binnen.

2-2! Sergio Ramos en de blessuretijd in een Europese finale: een gouden combinatie! pic.twitter.com/xYTsMdyNA6

Mannetje minder

En dat betekende dat we nog twee keer 15 minuten doorgingen. Real begon zoals het de wedstrijd van start ging, maar Benzema wist bewees opnieuw dat hij zijn vizier nog niet op scherp had staan. Niet veel later kreeg linksback Timothée Kolodziejczak (Sevilla) zijn tweede gele kaart en kon dus gaan douchen.

(Afstands)schiettent

Daarna was de schiettent geopend: Rodriguez en Modric probeerden het en keerden zonder prijs terug. Ramos knikte zijn tweede van de wedstrijd binnen, maar zijn goal werd afgekeurd. Vazquez probeerde het - met dezelfde uitkomst - voor Sevilla. Benzema had als passer in de tweede helft van de verlening meer succes; Rodriguez vond wederom uitblinker Rico op zijn pad. Uiteindelijk was het Carvajal die de beslissende treffer binnen werkte.

Dani Carvajal schiet Real Madrid op een 3-2 voorsprong! Lekkere actie van de back! pic.twitter.com/uxr2CYJqe7