Round-up CL: Liverpool haalt uit, heldenrol voor Promes, Lloris redt Spurs

admin • 00:46, 18-10-2017 / Laatste Update: 14:24, 07-01-2024

Natuurlijk zagen we dinsdagavond allemaal hoe Feyenoord verloor van Shakhtar Donetsk, maar ook in de rest van Europa werd er volop gevoetbald. Waarschijnlijk heb je dat gemist, maar da's helemaal niet erg! Wij hebben de hoogtepunten uit de rest van de wedstrijden op een rijtje gezet.

APOEL Nicosia - Borussia Dortmund: 1-1

Borussia Dortmund had na de nederlaag in eigen huis tegen RB Leipzig wat goed te maken. De koploper van de Bundesliga begon echter ongeïnspireerd aan de partij en dat zorgde voor een saaie 1e helft. Dortmund moést winnen om aansluiting te houden bij Real Madrid en Tottenham Hotspur. Toch was het APOEL dat na rust op 1-0 kwam via Pote. Sokratis zorgde in de 67e minuut alweer voor de 1-1 namens Dortmund. Zoals gezegd telde alleen een overwinning voor de Duitsers, maar die kwam er niet. Door het gelijke spel lijkt het CL-avontuur van Dortmund te gaan stranden in de groepsfase.

Manchester City - Napoli: 2-1

De koploper van Engeland tegen de koploper van Italië zijn in eigen land allebei in grootse vorm, maar het onderlinge treffen werd allesbehalve spannend. Raheem Sterling en Gabriel Jesus zorgden ervoor dat de stand na een kwartier al 2-0 was. City was oppermachtig en ging gewoon door op de manier waarop het afgelopen weekend met 7-2 won van Stoke City. De Napolitanen kwamen daarna wat beter in de partij en konden vanaf de stip nog voor rust terugkomen in de wedstrijd, maar Driesje Mertens faalde vanaf 11 meter.

25 minuten onderweg in de 2e helft kwamen de Italianen alsnog op 2-1. Ditmaal werd een penalty wél verzilverd, door Diawara deze keer. Ondanks dat het er misschien wel inzat, kwam het niet meer tot een gelijkspel. Manchester City gaat nu ruim aan kop in de poule, Napoli zakt door de winst van Shakhtar naar plek 3.

Maribor - Liverpool: 0-7

Het 1e doelpunt van de avond viel in dit duel. Roberto Firminio tikte al na 4 minuten een voorzet van Mohammed Salah binnen. Geen reden voor Liverpool om eens lekker achterover te leunen, want de Engelsen denderden als een gek door. Na 20 minuten stond er al een score van 0-3 op het bord, door doelpunten van Firminio en Salah. Vlak voor rust prikte Salah koelbloedig ook nog de 0-4 binnen. Was er een monsterscore in de maak? Daar leek het wel op, want na nog geen 10 minuten in het 2e bedrijf werkte Firminio een voorzet van Coutinho tegen de touwen. Wéér een Braziliaans doelpunt: 0-5. Invaller Alex Oxlade-Chamberlain deed ook nog een duit in het zakje. Hij maakte met de 0-6 zijn allereerste doelpunt in dienst van Liverpool. En net toen je dacht alles gehad te hebben, maakt talent Trent Alexander-Arnold er nog even 0-7 van. Wat een avond voor Liverpool!

AS Monaco - Besiktas: 1-2

Wie anders dan superspits Radamel Falcao zorgde na een halfuur spelen voor het 1e doelpunt van de wedstrijd. De Colombiaan werkte prachtig af na een balletje van Balde Keita. Maar heel lang konden Falcao en de zijnen niet van de voorsprong genieten, want Cenk Tosun kopte een voorzet van Ricardo Queresma knap tegen de touwen. En Tosun had het op z'n heupen, want vlak na rust maakte hij er 1-2 van in het voordeel van Besiktas. Ryan Babel was de aangever. De Fransen zetten daarna aan en kwamen nog een aantal keer dichtbij, maar FC Babel hield knap stand. 9 punten uit 3 wedstrijden voor de Turken. Wat een prestatie!

RB Leipzig - FC Porto: 3-2

De sensatie van afgelopen seizoen, RB Leipzig, is ook dit seizoen weer goed begonnen in de Bundesliga. Afgelopen weekend nog werd er gewonnen van Borussia Dortmund en ook dinsdag begonnen de Duitsers voortvarend. Verdediger Willi Orban maakte er na 8 minuten al 1-0 van. Aboubakar zette de Portugezen 10 minuten later alweer op 1-1. Vlak voor rust stevenden we ineens af op een royaal doelpuntenfestijn. Smaakmaker Emil Forsberg schoot de 2-1 tegen de touwen en niet veel later maakte Jean-Kevin Augustin, die ook al doeltreffend was tegen Borussia Dortmund, er ook nog maar even 3-1 van. En dat nog voor de rust! Hector Herrera zorgde er in de slotminuut van de 1e helft nog voor dat de wedstrijd tóch nog spannend zou worden: 3-2 uit een kopbal. De doelpuntenregen werd niet doorgezet na de pauze, er werd zelfs helemaal niet meer gescoord. Het betekende de 1e CL-zege voor RB Leipzig.

Real Madrid - Tottenham Hotspur: 1-1

De absolute topwedstrijd van deze avond had nóg mooier kunnen worden als Gareth Bale zijn rentree had gemaakt voor de uitploeg, maar de man uit Wales was helaas geblesseerd. The Spurs namen via een eigen doelpunt van Raphael Varane brutaal de leiding in Bernabeu. De Franse verdediger liep na een half uur spelen een voorzet van Sissoko achter zijn eigen doelman. Real schakelde daarna een tandje bij, maar de verdediging van Tottenham stond in die 1e helft als een huis. Kroos verzilverde vlak voor rust een penalty en uiteraard was het Cristiano Ronaldo die achter de bal ging staan. SIIIII! De Portugees schoot feilloos raak: 1-1!

Real begon ijzersterk aan de 2e helft, maar dat gold ook voor Spurs-goalie Hugo Lloris, die met een sicke reflex de 2-1 van Karim Benzema voorkwam. Het terugkijken waard! Maar toch voelde je aan alles dat een doelpunt van Madrid daarna in de lucht hing. De Koninklijke drong aan via Ronaldo, Modric en Kroos, maar The Spurs hielden stand. CR7 schoot vanuit alle hoeken en standen op goal, maar steeds stond daar weer die Franse doelman. In de 70e minuut stond Harry Kane totaal uit het niets voor Keylor Navas, maar zijn schuivertje ging naast het doel van Navas. Ondanks de grote kansenregen in de 2e helft bleef de stand steken op 1-1, waardoor Spurs en Real Madrid nog altijd samen aan kop gaan in de groep.

Spartak Moskou - Sevilla: 5-1

Quincy Promes deed na 18 maar weer eens wat hij zovaak doet voor Spartak: scoren! De Nederlander kopte een voorzet op een fraaie manier binnen. Quincy is unstoppable in Rusland! Jammer dat hij er komende zomer niet naartoe kan... Nou ja, niet namens Oranje dan. De Deen Simon Kjaer zorgde na een halfuur spelen uit een hoekschop voor de gelijkmaker. Maar een kwartier onderweg in de 2e helft konden de Russen opnieuw juichen. Promes bediende Melgarejo en die schoot de 2-1 tegen de touwen. Via Glushakov en Luiz Adriano liep de score uit naar 4-1 en als kers op de taart maakte onze Quincy er ook nog 5-1 van. Wat een avond voor hem: 2 goals en 2 assists!