Servië en Ierland pakken de koppositie in groep D

admin • 01:15, 10-10-2016 / Laatste Update: 07:21, 08-01-2024

Servië en Ierland hebben zondagavond de koppositie in groep D gepakt door te winnen in de WK-kwalificatie. Servië versloeg Oostenrijk in eigen huis met 3-2 en Ierland kende in Moldavië geen problemen: 1-3.

Servië had de winst te danken aan Dusan Tadic die in uitstekende vorm verkeert. De aanvaller scoorde de winnende in de 74e minuut en ontpopt zich inmiddels tot Servische doelpuntengarantie. De andere 2 goals kwamen op naam van Aleksander Mitrovic. Voor Oostenrijk scoorden Marcel Sabitzer en Marc Janko.

Ierland

Shane Long opende in de 2e minuut de score voor Ierland, maar kwam op slag van rust terug via Igor Bugayev. Na rust liep Ierland toch uit via 2 keer James McClean. Servië en Ierland hebben nu 7 punten en zijn gedeeld koploper, Wales verspeelde dure punten tegen Georgië en volgt met 5 punten.