Southampton schakelt mede dankzij scorende Clasie Arsenal uit in League Cup

admin • 23:38, 30-11-2016 / Laatste Update: 14:24, 05-01-2024

Southampton heeft voor een verrassing gezorgd in de kwartfinale van de League Cup. De ploeg van trainer Claude Puel boekte op bezoek bij Arsenal een knappe 0-2 overwinning en schakelde daarmee The Gunners uit.

Arsenal trad weliswaar aan in een B-elftal, ook bij Southampton stonden er verrassende namen op het veld. Zo mocht Nederlander Jordy Clasie weer eens vanaf minuut 1 beginnen. Het vertrouwen dat de kleine middenvelder kreeg van Puel betaalde hij direct terug. Al in de 13e minuut schoot Clasie een afvallende bal van zo'n 16 meter keihard tegen het netje.

Bertrand

Na de openingstreffer nam Arsenal het hef in handen, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Sterker nog, het was Southampton dat tegen het einde van de eerste helft op een 0-2 voorsprong kwam. Linksback Ryan Bertrand zorgde voor de 0-2.

Geen doelpunten in 2e helft

In de tweede helft probeerde Arsenal het wel en had het kansen via Aaron Ramsey en Oxlade-Chamberlain, maar doelpunten leverde het niet meer op. Daardoor gaan The Saints door naar de halve finale van de League Cup.