Spanje en Italië kennen geen problemen in WK-kwalificatie

afp

admin • 00:16, 13-11-2016 / Laatste Update: 06:44, 08-01-2024

Spanje heeft in de WK-kwalificatiereeks thuis tegen Macedonië geen fout gemaakt. De wereldkampioen van 2010 won in Granada met 4-0 van Macedonië. Bij rust stond het pas 1-0, in de slotfase liep de score nog hoog op.

Spanje kwam na ruim een halfuur op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Darko Velkovski, die even ervoor de kans om de gasten op voorsprong te brengen had gemist. Na de pauze breidden Vitolo, Nacho Monreal en Aritz Aduriz de marge uit. Laatstgenoemde is nu de oudste doelpuntenmaker voor Spanje ooit.

Liechtenstein-Italië

Italië won in dezelfde poule uit tegen Liechtenstein eveneens met 4-0. Die stand was bij rust al bereikt door doelpunten van Andrea Belotti (2), Ciro Immobile en Antonio Candreva. Daarna geloofden de Italianen het wel.

Spanje en Italië hebben beide 10 punten uit 4 duels. Israël, dat zaterdag bij EK-deelnemer Albanië met 3-0 won, volgt met negen punten. Albanië speelde vanaf de 55ste minuut nog maar met 9 man. Berat Djimsiti was al in de 17e minuut uit het veld gestuurd, Etrit Berisha volgde 10 minuten na rust. Eran Zahavi, Dan Einbinder en Eliran Atar maakten de Israëlische doelpunten.