Sporting niet langs Funchal ondanks doelpunt Bas Dost

admin • 22:16, 21-01-2017 / Laatste Update: 04:00, 06-01-2024

Bas Dost is lekker op dreef bij Sporting Clube de Portugal. Ook tegen Maritimo Funchal was de spits trefzeker, maar dat was niet genoeg om zijn club aan de overwinning te helpen. Sporting bleef steken op 2-2.

Sporting CP had het moeilijk op Madeira. De ploeg van trainer Jorge Jesus kwam al na 8 minuten op achterstand, maar Bas Dost maakte dat een kwartier later ongedaan. De lange Nederlander tekende voor zijn 14e (!) competitiedoelpunt in 16 duels voor Sporting.

Even later zette Raul Silva de thuisploeg weer op voorsprong, maar Gelson Martins redde een punt door in de 60e minuut de 2-2 binnen te schieten.

Door het puntverlies van Sporting kan de top 3 uitlopen. Benfica en Braga komen morgen in actie. FC Porto won zaterdagmiddag van Rio Ave (4-2).