Spurs pakt Southampton ondanks hele vroege goal van Van Dijk (video)

ProShots

admin • 23:35, 28-12-2016 / Laatste Update: 08:36, 07-01-2024

Tottenham Hotspur heeft er aardig voor moeten zwoegen, maar heeft toch 3 punten uit het vuur gesleept op bezoek bij Southampton. Virgil van Dijk speelde de hoofdrol: hij maakt de 1e goal en stond daarna een beetje voor gek bij de andere goals. De andere Nederlanders? Vincent Janssen zat voor het eerst op de bank na zijn blessure en mocht vlak voor tijd invallen. Hij zat tijdens de pot naast Michel Vorm. Jordy Clasie was geblesseerd.

De toeschouwers zaten nog niet of Van Dijk had het openingsdoelpunt al tegen de touwen gekopt. Onze landgenoot had nog geen 2 minuten nodig om een vrije trap achter Hugo Lloris te krijgen. Het zal in de Engelse pers maar meer voer zijn om Van Dijk aan de topclubs van de Premier League te koppelen. De clubs uit Manchester worden al weken genoemd.

Tegengoal uit 't niets

Spurs kwam er ook na de vroege goal gewoon niet aan te pas. Van Dijk sprong na dik een kwartier weer dreigend op na wederom een vrije trap, maar bleek te klein. Niet veel later was de Nederlandse verdediger wederom niet goed met zijn timing, want de 5 centimeter kortere Dele Alli kon zomaar een voorzet van Danny Rose binnenkoppen. De 1-1 viel compleet uit de lucht.

Spurs drukt door

Tottenham werd beter en beter tijdens de 1e helft en die lijn trok de ploeg van Mauricio Pochettino na rust door. 6 minuten uit de kleedkamer kopte Harry Kane keihard raak uit een corner (1-2). Ook nu stond Van Dijk weer niet helemaal lekker op te letten. Toch werd hij niet helemaal de schlemiel van de wedstrijd, want Nathan Redmond moest na 56 minuten van het veld bij Southampton omdat hij Alli onderuit trok. En toen mocht Harry Kane aanleggen voor een pingel... Dat werd een debacle.

Saints proberen

Met alles wat het had probeerde Southampton de laatste 20 minuten nog wat te forceren bij Tottenham. Daardoor vielen er gaten achterin, waarvan Spurs profiteerde. Eriksen raakte de lat in de 72e minuut bijvoorbeeld. Pas 6 minuten voor tijd trok de ploeg uit Londen de winst definitief over de streep. Son Heung-Min maakte de 1-3. Het verzet van Southampton was toen wel verbroken. Danny Rose bereidde voor en Alli schoot binnen: 1-4. Een mooi cadeautje voor zichzelf in zijn 50e wedstrijd.

Toptalent Dele Alli speelt vanavond zijn 50ste duel in de #PremierLeague voor de Spurs! Prima cijfers voor de middenvelder: #dele #alli #spurs #tottenhamhotspur #thfc #pl

Een foto die is geplaatst door Sportnieuws.nl (@sportnieuws_) op

Tottenham sluit nu met 36 punten uit 18 wedstrijden aan bij de top 4 in Engeland, Southampton blijft 8e met 24 punten.