Spurs vecht zich terug tegen Manchester City: 2-2 (video's)

admin • 21:23, 21-01-2017 / Laatste Update: 11:35, 07-01-2024

De heerlijke topper tussen Manchester City en Tottenham Hotspur kent geen winnaar. De thuisploeg had de betere kansen en liep uit naar 2-0 dankzij enorme blunders van Hugo Lloris, maar liet Spurs alsnog terugkomen tot een gelijkspel.

De wedstrijd begon zeer aantrekkelijk. Beide ploegen speelden in een behoorlijk hoog tempo en Manchester City hield daar de grootste kansen aan over. Via een combinerend spel - zoals we van de ploegen van Pep Guardiola gewend zijn - was het een aantal keer dicht bij een kans. De laatste pass ontbrak alleen steeds, omdat de verkeerde spelers in stelling werden gebracht.

Tottenham Hotspur, dat Vincent Janssen buiten de selectie liet, moest min of meer een beetje in de wedstrijd groeien. Na een half uurtje spelen kwam Spurs wat meer op de helft van City, al leverde dat geen levensgrote kansen op.

Blunders

De tweede helft begon uitstekend voor Manchester City, want Leroy Sané profiteerde van een enorme blunder van doelman Hugo Lloris. De ervaren Fransman ging volledig de fout in, toen hij wilde de bal weg wilde boksen: 1-0.

Nadat Lloris zich eens flink voor zijn kop had geslagen, kon hij dat 5 minuten later nog een keer doen. Weer een ongelooflijke blunder, waar Kevin de Bruyne wel raad mee wist en de 2-0 maakte.

Comeback

Vlak daarna bracht Deli Alle de spanning in de wedstrijd volledig terug. De fijnbesnaarde middenvelder van Tottenham Hotspur kopte een strakke voorzet van rechtsback Kyle Walker binnen. City had de kans om uit te lopen via Sterling, maar een minuut later viel-ie aan de andere kant. Son Heung-Min schoof de bal in de verre hoek en liet doelman Claudio Bravo kansloos (2-2).

De wedstrijd ging verder in een lekker hoog tempo. Manchester City dacht zelf even de winst te pakken, maar een doelpunt van Gabriel Jesus werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Door het gelijke spel loopt nummer 2 Tottenham Hotspur weliswaar een puntje uit op Liverpool, dat eerder op de dag verloor. Mocht Arsenal zondag winnen van Burnley, dan kan het over Spurs heen denderen. Manchester City blijft steken op de 5e plek.