Spurs winnen ruim bij Watford dankzij en Kane en Alli (video)

admin • 18:00, 01-01-2017 / Laatste Update: 01:54, 08-01-2024

Het nieuwe jaar is goed begonnen voor Tottenham Hotspur en iedereen die de club een warm hart toedraagt. Uit tegen Watford was het een eitje: 1-4. Delle Alli en Harry Kane scoorden beiden 2 keer. Vincent Janssen mocht vanaf de 77e minuut nog wat minuten maken.

In de 27e minuut openden de Spurs de score. Kane knalde de bal in de korte hoek, na een steekpassje van Kieran Trippier. Vlak daarna waren het dezelfde 2 personen die voor een doelpunt zorgden. Trippier gaf voor en Kane nam 'm op de volley: 0-2.

Voor rust beslist

Vlak voor rust was het duel eigenlijk wel beslist. Oud-Tottenhamspeler Younes Kaboul gaf z'n oude ploeg een cadeautje door te klungelen in de verdediging. Delle Alli strafte de fout gelijk af, waardoor het voor 'de thee' al 0-3 stond.

Mocht iemand bij Watford toch nog hoop hebben na rust beter te beginnen, dan kwam hij van een koude kermis thuis. Na een minuut spelen was het niet Kaboul maar Sebastian Prödl die aan het klungelen was. Alli scoorde weer, waardoor de wedstrijd écht gespeeld was.

Kaboul redt wel de eer

Vlak voor tijd redde Kaboul nog wel zijn eer en de eer van Watford door liggen binnen te koppen.

Dankzij de overwinning gaan de Spurs Manchester City voorbij. Ze staan nu met 39 punten 3e in de Premier League, 4 punten achter op Liverpool en 10 op koploper Chelsea. Chelsea komt woensdag op bezoek bij Tottenham.