Standard Luik en Panathinaikos helpen Ajax een handje met gelijkspel

AFP

Martijn Baars • 23:07, 20-10-2016 / Laatste Update: 11:13, 05-01-2024

Standard Luik en Panathinaikos hebben Ajax een goede dienst bewezen. In België werd het Europa League-duel 2-2. Dezelfde uitslag zetten Ajax en Celta de Vigo in Spanje neer. Doordat ook de Belgen en de Grieken niet dichter bij kwamen in de poule, blijft Ajax riant koploper.

Penalty brengt Luik terug

Panathinaikos leek makkelijk te kunnen winnen in Luik. Binnen 36 minuten stonden de Grieken op een 0-2 voorsprong. Tweemaal was Victor Ibarbo de doelpuntenmaker. Vlak voor rust kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Edmilson maakte met een penalty de 1-2.

In de tweede helft duurde het lang voor de Belgische gelijkmaker viel. Pas in de 82e minuut scoorde Ishak Belfodil.

Ajax won in Griekenland met 1-2 van Panathinaikos. In de Amsterdam Arena werd het 1-0 tegen Standard Luik.

Stand in de poule

Ajax staat daardoor na 3 van de 6 wedstrijden bovenaan. De Amsterdammers hebben 7 punten. Op 2 punten achterstand volgt Celta de Vigo. Standard Luik is de nummer 3, maar heeft maar 2 punten. De volgende wedstrijd voor Ajax is Celta-thuis. Dan kan een plek in de volgende ronde al zeker gesteld worden.