'Super-Memphis' knalt Lyon in laatste seconde naar zege op PSG (video)

Bart van der Wijst • 00:08, 22-01-2018 / Laatste Update: 14:26, 12-12-2023

Memphis Depay. Die naam galmt de komende dagen nog wel even door Lyon. Zondagavond besliste de 23-jarige Nederlander dé topper tegen Paris Saint-Germain. Hij viel pas in na 68 minuten en schoot Olympique in de absolute slotseconde naar de overwinning: 2-1. Het gat met koploper PSG is nu 8 punten.

Vroege - lekkere - goal

Nabil Fekir had Olympique Lyon al na 2 minuten op voorsprong gebracht met een sublieme indraaiende vrije trap. Met een harde knal zorgde PSG-linksback Layvin Kurzawa kort voor rust voor de gelijkmaker: 1-1. Daar leek het lange tijd bij te blijven, maar dat was buiten Memphis Depay gerekend.

In de 94ste minuut schoot hij met een typisch Memphis-schot de winnende 2-1 binnen. Memphis kreeg nog wel een gele kaart omdat hij zijn treffer vierde door zijn shirt uit te trekken en zijn indrukwekkende torso te tonen aan het publiek.