Valencia wint met veel pijn en moeite van promovendus Leganes

anp

admin • 15:51, 25-09-2016 / Laatste Update: 23:11, 12-12-2023

Valencia heeft zondag met heel veel moeite de eerste uitwedstrijd van het seizoen gewonnen. Bij Leganes werd met 2-1 gewonnen.

Nani

In de 21e minuut kwam de promovendus op voorsprong door een goal van Alexander Szymanowski. Ongeveer een kwartier later maakte aanwinst Nani al de 1-1. De Portugees sneed vanaf de zijkant naar binnen en schoot raak.

Penaltykiller

Diezelfde Nani zorgde in de tweede helft voor de assist op de 2-1 van Mario Suarez. 10 minuten later kreeg Leganes dé kans om weer gelijk te komen, maar Szymanowski miste een penalty. Keeper Diego Alves pakte de pingel knap. Het is al de 17e strafschop in zijn carrière die hij pakt van de 38 die hij tegen kreeg.

Bakkali

Leganes deed alles om alsnog de 2-2 te maken, maar dat lukte niet. Oud PSV-er Zakaria Bakkali mocht liefst 30 seconden meedoen als invaller bij Valencia. Het is voor Valencia pas de 2e overwinning van het seizoen. De gevallen topclub verloor de eerste 4 wedstrijden van het seizoen. Vorige week werd er thuis wel met 2-1 gewonnen van Alaves, ook al een promovendus.