Voetbalshow van het jaar! ManCity wint thriller van Monaco

Proshots

admin • 23:36, 21-02-2017 / Laatste Update: 19:23, 07-01-2024

Een waar voetbalspektakel in het Etihad Stadium te Manchester, dinsdagavond. Het Champions League-duel tussen Manchester City en AS Monaco had werkelijk alles! Wereldgoals, blunders en een gestopte penalty zorgden uiteindelijk voor een 5-3 overwinning voor Manchester City.

De thuisploeg begon nog voortvarend aan de wedstrijd. Zo creëerden de mannen van Pep Guardiola al na drie minuten de eerste kans. Sterling werd diepgestuurd door Touré en stond één-op-één met doelman Subasic. Het stadion wilde al juichen, maar de grensrechter had het goed gezien: buitenspel.

Door deze actie werd Monaco wel direct wakkergeschud en waren de Fransen gretig. Vol op de aanval gingen ze op zoek naar de openingstreffer en hadden handen vol kansen. Mendy schoot echter tegen Caballero, Falcao reageerde te laat en Lemar zag zijn schot naast gaan.

Plots viel daar dan de goal, maar het was City dat kon juichen. De Engelsen waren op hun beurt niet gestopt met aanvallen en zagen in Sterling het eindstation na een heerlijke aanval. Silva en Sané vonden elkaar makkelijk, sneden als een mes door de boter door de Monaco-defensie, waarop Sané ploeggenoot Sterling voor het open doel zette. Vervolgens was het een koud kunstje om af te ronden.

1-0 voor Manchester City! Sané snijdt door de verdediging van Monaco heen en Sterling tikt van dichtbij binnen. #MCIMON #socialreplay pic.twitter.com/TJlSSG1Uuk

— Veronica Televisie (@VeronicaTV) 21 februari 2017

Lang om te genieten had de thuisploeg echter niet, want zes minuten later sloeg Monaco toe. Spits Falcao reageerde goed na een slingerende voorzet van Fabinho en kopte via de grond in het doel.

Heerlijke kopbal van Ramadel Falcao brengt AS Monaco terug in de wedstrijd. 1-1 na een half uur. #socialreplay #MCIMON pic.twitter.com/QtczPlzxOF

De toon was meteen gezet. Beide ploegen gingen er vol voor en wilden nog voor rust de concurrent op achterstand zetten. Manchester City dacht even dat dit zou lukken toen de scheidsrechter floot op het moment dat Agüero in het zestienmetergebied viel, maar de arbiter trok de gele kaart voor een schwalbe.

Monaco lukte het daarentegen wel. Supertalent Mbappé ontsnapte op rechts even aan zijn directe bewaking en maakte daar goed gebruik van. Hij joeg de bal tegen de touwen, achter een verslagen Caballero.

En dan is het opeens AS Monaco die de leiding neemt! Mbappé haalt verwoestend uit. 2-1 vijf minuten voor rust. #socialreplay #MCIMON pic.twitter.com/hbZ9c3Hyym

Vier minuten na rust kon Falcao de wedstrijd 'beslissen'. De Colombiaan werd onderuit getikt door Otamendi en ging zelf achter de bal staan voor de penalty. Maar, zoals de ongeschreven wet altijd zegt: hij schoot tegen de doelman aan.

City was hier natuurlijk maar wat blij mee. De hoop bleef zo nog in leven en werd bekroont met de gelijkmaker. Agüero had weliswaar een gelukje nodig (Subasic blunderde gruwelijk), maar zag de bal wel het doel in rollen.

En daar is de gelijkmaker van Manchester City. Aguero schuift de bal voorbij Subasic. 2-2 na een klein half uur. #MCIMON pic.twitter.com/evACFrgoo3

Maar deze wedstrijd zou deze wedstrijd niet zijn geweest als er niet nog meer goals volgden. Drie minuten later gingen namelijk de Franse armen alweer de lucht in. Weer was het Falcao, die op Bergkampiaanse wijze de bal in het doel stiftte.

Een knotsgekke wedstrijd in Manchester! Nu weer een doelpunt van Falcao. 3-2 voor AS Monaco. #MCIMON #socialreplay pic.twitter.com/NjI3H4z0rx

Nu leek het duel dan écht gespeeld en leken beide teams even adem te halen. Maar als een duveltje uit een doosje was daar Agüero weer. De Argentijn bewees zijn klasse weer toen hij een corner vol op de pantoffel nam en binnen volleerde.

En daar is alweer de gelijkmaker van Manchester City. Agüero zijn tweede van de avond betekent een 3-3 stand. #MCIMON #socialreplay pic.twitter.com/7rKR4m2HJX

Zes minuten later, 76ste minuut, stond Manchester City plotseling voor de tweede keer van de avond op voorsprong. De handrem leek nu helemaal van de ploeg van Guardiola af te zijn en het was Stones die binnen kon tikken uit een doorgekopte corner.

Knotsgek! Anders kun je deze wedstrijd niet noemen. John Stones scoort de 4-3 voor Manchester City. #MCIMON #socialreplay pic.twitter.com/tk5PGCCaBo

En daar leek dan eindelijk de échte beslissing te zijn. In de 81ste minuut bekroonde Sané zijn goede spel met een doelpunt. Na een schitterende aanval zette Agüero de Duitser vrij voor het doel en hij hoefde alleen nog maar binnen te tikken: 5-3.

En daar is doelpunt nummer acht. Sané zorgt voor de 5-3 voor Manchester City. #MCIMON #socialreplay pic.twitter.com/qYUs0NEonP