Watford en Crystal Palace in evenwicht, 'Allardyce-effect' blijft uit (video)

admin • 16:32, 26-12-2016 / Laatste Update: 02:44, 07-01-2024

Crystal Palace, met de nieuwe manager Sam Allardyce aan het roer, leek in de 1ste helft op weg om 3 punten te pakken tegen Watford. Watford beleefde een dramatische 1ste helft en zag Crystal Palace via een goal van Yohan Cabaye met 0-1 de rust in gaan. Na rust wist Watford echter de rug te rechten en kwam het door een benutte penalty van Troy Deeney langszij, 1-1. Hierdoor bleef het 'Allardyce-effect' bij Crystal Palace uit.

Samenvatting:

Boxing Day in de Premier League wordt door Ziggo Sport uitgezonden

Drama voor Janmaat

Voor Watford en Daryl Janmaat begon de wedstrijd dramatisch. De Nederlandse back lag al na 18 seconden op het gras en greep naar zijn lies. Janmaat kon niet verder en werd in de 1ste minuut gewisseld voor Juan Zuniga. Met zijn vroege uitvallen vestigde Janmaat een record op Boxing Day, nooit eerder werd een speler zo snel gewisseld. Na 11 minuten moest ook Zwitsers international Valon Behrami met een hamstringblessure naar de kant.

FEIT: Janmaat zorgt voor de snelste blessure en de snelste wissel ooit op Boxing Day #WATCRY

— Michel Abbink (@sportzeloot) 26 december 2016

Yohan Cabaye ontsnapte na zo'n 25 minuten aan buitenspel en schoot koeltjes binnen langs doelman Heurelho Gomes. Gomes ging niet veel later zelf in de fout door Christian Benteke neer te halen in het strafschopgebied. De keeper mocht op het veld blijven staan en maakte zijn fout goed door de slecht ingeschoten strafschop te keren. Gomes blijkt een echte penalty-killer, hij sinds de start van 2015/2016 al 4 strafschoppen in de Premier League.

No goalkeeper has saved more penalties in the PL since the start of 2015/16 than Watford's Heurelho Gomes (4). Artur Boruc next with 3.

— Gracenote Live (@GracenoteLive) 26 december 2016

Geen 'Allardyce-effect'

De misser van Benteke kwam Crystal Palace duur te staan. In de 2de helft speelde Watford beter en kreeg het in de 71ste minuut een penalty. Troy Deeney wist wel raad met het buitenkansje en schoot de 1-1 binnen. De goal betekende de 100ste goal van Deeney in het shirt van Watford. De 1-1 was ook de eindstand en daarmee is 'Big Sam' er niet in geslaagd zijn eerste wedstrijd als manager van Crystal Palace te winnen.