Weg iPhones! Hecking drukt meteen z’n stempel door mobieltjes te verbieden

11 januari 2017

Pro Shots

De spelers van Borussia Mönchengladbach zullen goed balen. Ze kunnen de vrouwtjes tussendoor niet non-stop appen, bellen of leuke selfies en foto's van de gespierde lichamen sturen. De nieuwe trainer Dieter Hecking heeft de mobieltjes namelijk verboden op de club. Of ja, niet op elk moment natuurlijk...


De trainer wil absoluut geen mobieltjes zien in de kleedkamer en tijdens het eten. "Ik vind dat mobiele telefoons daar niets te zoeken hebben", zegt hij in gesprek met Sport BILD.

Kunnen toch echt niet zonder
En da's toch best vervelend voor de voetballers. Want wie leeft er tegenwoordig niet met dat ding vastgelijmd in de handen? Zere vingers krijg je van al dat tikken, maar Hecking vindt dat z'n jongens moeten beseffen dat er meer is dan een iPhone of Samsung. "Ik weet dat de huidige generatie niet meer zonder kan, maar ze moeten beseffen dat het niet het belangrijkste is in het leven", aldus de 52-jarige Duitser.

Gewoon lekker praten
Hecking vindt het fijn om gewoon persoonlijk te praten met de spelers. "Persoonlijke gesprekken zijn nog steeds het beste, niet via de SMS." De coach is pas sinds 22 december de nieuwe trainer van Gladbach. Hij debuteert op 21 januari als z'n club bij de nummer 20 Darmstad 98 op bezoek gaat.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht