Welbeck kopt Arsenal sensationeel langs Leicester

admin • 16:02, 14-02-2016 / Laatste Update: 14:46, 12-12-2023

Arsenal heeft zondag in de slotseconden Leicester City op de knieën gekregen. Toen de blessuretijd van vier minuten al was verstreken, kopte invaller Danny Welbeck de 'Gunners' naar de winst: 2-1. Daardoor verkleinde Arsenal de achterstand op de verrassende koploper van de Premier League tot twee punten.

Topschutter Jamie Vardy had Leicester City kort voor rust uit een strafschop op voorsprong geschoten. De bezoekende ploeg van manager Claudio Ranieri kwam kort na rust echter met tien man te staan, nadat Danny Simpson in vijf minuten tijd twee gele kaarten had gekregen.

Welbeck

Arsenal drong de koploper ver terug en kwam in de zeventigste minuut langszij via invaller Theo Walcott. Ondanks een groot aantal kansen voor Arsenal, leek Leicester een punt te pakken. Tot Welbeck in de 95e minuut een vrije trap van Mesut Özil inkopte.