Willem II deelt de punten met Roda in Tilburg

Brian Vesseur • 23:12, 27-08-2016 / Laatste Update: 10:02, 15-01-2024

Willem II heeft na de verrassende overwinning op Ajax tegen Roda JC verzuimd opnieuw drie punten te pakken. De Tilburgers waren zaterdag in het matige duel weliswaar iets sterker, maar speelden 0-0. Roda JC kreeg de beste kansen op de winst, maar strandde op doelman Kostas Lamprou. Bij Roda JC startte nieuwkomer Simon Church in de basis.

Het duel in Tilburg kwam maar langzaam op gang. Het eerste half uur gebeurde er nauwelijks iets. Alleen Thom Haye was een keer gevaarlijk. De aanvaller van Willem II schoot naast. Beide ploegen speelden in een laag tempo en probeerden defensieve risico's te vermijden. In het slot van de eerste helft werd Willem II wel iets gevaarlijker, maar verder dan een kopkans van Erik Falkenburg kwamen de Tilburgers niet.

Na de rust was het spel boeiender, alhoewel het qua voetbal niet bijster imponerend was. Willem II zocht veelvuldig de aanval, zonder tot uitgespeelde kansen te komen. Roda JC probeerde eveneens aan te vallen zodra daar mogelijkheden toe waren. Bij die tegenstoten waren Tom van Hyfte met een kopbal en Mikhail Rosheuvel dicht bij een doelpunt. Doelman Lamprou voorkwam dat. Aan de andere kant strandde Falkenburg in de slotfase op keeper Benjamin van Leer.