WTF! PSG kampioen na 0-9 (!!!) bij Troyes, 4x Zlatan (video)

admin • 16:48, 13-03-2016 / Laatste Update: 09:50, 07-01-2024

Paris Saint-Germain heeft 8 duels voor het einde de Franse titel aan binnen. Onder leiding van Zlatan Ibrahimovic maakte de de club zondag liefst 9 doelpunten. Het arme Troyes eindigde de wedstrijd met 10 man, maar op het moment van die rode kaart was het al 0-7. Daarna vielen er dus nog 2...

Met nog acht wedstrijden te spelen in de Ligue 1 is PSG niet meer in te halen door nummer twee AS Monaco. Het verschil bedraagt 25 punten. Niet eerder in de geschiedenis van het Franse voetbal was een club al in maart zeker van de titel. Monaco en Olympique Lyon behaalden ooit het kampioenschap half april.

Zlatan maakte in de 2e helft binnen 9 minuten een hattrick. Vlak voor tijd maakte hij zelfs nog een 4e goal, maar er waren er eerst 2 van medespelers tussendoor gekomen.

Gregory van der Wiel speelde de kampioenswedstrijd één helft mee. De Nederlandse verdediger stond vanaf de aftrap in het veld, maar werd in de rust gewisseld voor de Braziliaan Marquinhos.

Edinson Cavani (2x), Javier Pastore (assist Zlatan), Anthony Rabiot en Matthieu Saunier (eigen goal) maakten de overige goals voor de kampioen.