Zege Juventus ondanks zeldzame tegentreffer

EPA

admin • 18:14, 20-03-2016 / Laatste Update: 13:54, 08-01-2024

Juventus moest zondag weliswaar voor het eerst sinds 10 januari weer een tegentreffer incasseren in de Serie A, maar het bracht de Italiaanse koploper niet uit balans. De 'Oude Dame' won de derby van Turijn tegen Torino met royale cijfers: 1-4.

De ploeg van trainer Massimiliano Allegri heeft daardoor aan kop voorlopig zes punten voorsprong op Napoli, dat zondagavond CFC Genoa ontvangt.

Record Buffon

Doelman Gianluigi Buffon stelde tegen Torino het record scherper dat tijdens het seizoen 1993-1994 was gevestigd door Sebastiano Rossi van AC Milan. Die hield destijds 929 minuten zijn doel schoon. Buffon overtrof Rossi zondag, maar aan zijn recordreeks werd aan het begin van de tweede helft na 974 minuten wel een einde gemaakt door Andrea Belotti. Die passeerde de 38-jarige sluitpost vanaf de strafschopstip.