BLOG: Koeman moet schijt hebben aan United-miljoenen en Memphis halen

6 januari 2017

Pro Shots

De geruchtenmolen over Memphis Depay draait weer op volle toeren nu de transfermarkt open is. Everton lijkt een belangrijke kanshebber voor de afgedankte aanvaller van Manchester United. Sportnieuws.nl-redacteur Brian Vesseur legt uit waarom Depay the man for the job is.


Everton lijkt een beetje 'the best of the rest' te zijn. De top 6 staat 9 punten los van nummer 7 Everton. De club uit Liverpool heeft ook weinig scorend vermogen: 28 goals in 20 wedstrijden. Oftewel: 1,4 doelpunt per wedstrijd. Dat is te weinig, als de club van Ronald Koeman aansluiting wil vinden met de top. De komst van Memphis Depay is daarom een must.

Imago opbouwen
Huh? Die arrogante lul, die de laatste jaren niks meer presteert? Noem hem hoe je wil, maar de kwaliteiten van de 22-jarige aanvaller staan buiten kijf. Bij PSV speelde Memphis de sterren van de hemel en dat kan hij nooit zijn verleerd. Na zijn overstap naar Manchester United had hij misschien te veel tijd nodig om aan te passen. Door zijn imago heeft hij het nu een beetje verpest op Old Trafford. Tijd voor Depay om dat recht te zetten, in Liverpool.

'We blazen de deal af'
Maar dan moet er wat water bij de wijn worden gedaan. United lijkt meer dan 20 miljoen euro te willen voor de vleugelspits, wat een beetje overdreven lijkt. Deze wisselspeler (of tribuneklant) is op dit moment niet meer zoveel waard. Everton wil best richting die 20 gaan, maar niet eroverheen. Koeman is ook duidelijk: anders blazen we de deal af.

Memphis-Lukaku-Deulofeu
Als er iets niet moet gebeuren, is dat Depay in Manchester blijft. Dat is niet goed voor de ontwikkeling van de international én ook niet voor die van Everton. De spoeling op de flanken is dun bij Koeman, die Yannick Bolasie tot het einde van 2017 kwijt is. Laat Memphis - samen met Gerard Deulofeu - de ballen voor Romelu Lukaku verzorgen. Laat Memphis een actie maken om te scoren en dat doelpuntengemiddelde van Everton omhoog te helpen.

Water bij de wijn is in dit geval de beste oplossing voor iedereen.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

Brian Vesseur
Kijkt en volgt het nieuws over Nederlands, Engels en Italiaans voetbal. Eet daar dan ook graag een pizza bij!
reacties
ReageerReageer op dit bericht