De nieuwe Vardy? Ontslagen fabrieksarbeider tekent bij Arsenal (video)

11 januari 2017

Getty Images

Arsenal maakte de transfer van Cohen Bramall (20) dinsdag bekend. "Wie?", horen we je denken. Die vraag is ook geheel terecht. Bramall was tot een aantal dagen geleden immers een onbekende, ook in zijn thuisland Engeland. Maar de linksachter, en vooral zijn verhaal, zijn op dit moment misschien wel hét gespreksonderwerp bij de voetbalfans.


Bramall was tot voor kort arbeider in de fabriek van Bentley Motors in Crewe. Hij voetbalde in zijn vrije tijd als amateur bij Hednesford Town, een Britse club die uitkomt op het 7e niveau. Daar maakte de linksachter wel indruk en meerdere clubs begonnen hem te volgen.

Ontslagen
Bramall bleef ondertussen gewoon in de fabriek werken, maar vorige dinsdag werd hij aan de deur gezet. De Brit had plots geen inkomen meer. Al zal hij daar niet erg lang van hebben afgezien, want een dag later kreeg de verdediger een telefoontje van het grote Arsenal. Bramall dacht aanvankelijk dat het om een grapje ging, maar dat was helemaal niet het geval.

'De nieuwe Jamie Vardy'
De Brit kreeg de kans om zich bij de 'Gunners' te bewijzen tijdens een proefperiode en dat lukte ook. Dinsdag schotelde Arsène Wenger hem een basiscontract voor en Bramall verdient plots ruim 2.800 euro per week, zo'n 10 keer meer dan toen hij in de fabriek werkte. Eerst moet de linksachter zich bewijzen bij het beloftenteam van de 'Gunners', maar de Britse pers heeft het toch al over 'de nieuwe Jamie Vardy'.

'Plots op het veld met Sanchez en Özil'
Bramall reageerde op de clubwebsite van Arsenal op zijn opvallende transfer. "Het is allemaal extreem snel gegaan. Niet zo lang geleden lag ik op de bank nog naar 'Match of the Day' te kijken en plots stond ik op het trainingsveld met spelers als Sanchez, Özil en Giroud. Ik kan het nog steeds niet goed geloven, maar ik ben toch blij dat ik mijn kans heb kunnen grijpen. Mijn ouders zijn apetrots."


reacties
ReageerReageer op dit bericht