Sparta strikt Derby County-speler Iván Calero

2 juni 2016

GETTY

Sparta heeft zich versterkt met Iván Calero Ruiz, dat maakt de club bekend op de officiële site. De 21-jarige Spanjaard komt over van Derby County en tekent een tweejarig contract op Het Kasteel. Calero begon zijn carrière bij Atlético Madrid, maar wist daar nooit door te breken. Ook in Engeland kon de middenvelder geen potten breken, daar speelde hij vooral in het onder-21-elftal.

Calero zelf is erg verheugd met zijn overgang naar Het Kasteel. “Ik ben blij met mijn overstap naar Sparta en de Eredivisie", vertelt de middenvelder in een eerste reactie. "Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer en ben van mening dat het spel dat in Nederland gespeeld wordt dichtbij mijn eigen speelstijl ligt en ik kijk uit naar de kennismaking met de spelersgroep volgende maand.”

Pastoor
Trainer Alex Pastoor heeft grootse plannen met zijn nieuwe pupil. “Iván is een technisch vaardige aanvallende middenvelder. Hij toont zich in alles een professional en heeft in zijn spel altijd de drang om te scoren. Dat hij meerdere interlands achter zijn naam heeft staan in verschillende leeftijdscategorieën geeft wel aan dat Iván over een goed fundament beschikt. We gaan er hard aan werken deze kwaliteiten bij Sparta verder te ontwikkelen.”

Met de komst van Iván Calero haalt Sparta een voormalig-jeugdinternational van Spanje binnen. De middenvelder kwam uit voor onder 17, onder 18 en onder 19.