Dames FC Twente proberen, maar buigen voor effectief Barcelona

Proshots / Remko Kool

admin • 21:54, 16-11-2016 / Laatste Update: 21:25, 12-12-2023

Oké, de kans was klein dat de vrouwen van FC Twente daadwerkelijk FC Barcelona uit de Champions League zouden trappen. Maar de kans bestond wél, want het werd 'maar' 0-1 in Spanje. De meiden geloofden erin, zoals ze bleven aanvallen. Toch is Barça door naar de laatste 8 in de Champions League.

Speelsters staan klaar! #twefcb #uwcl #fctwentevrouwen pic.twitter.com/ljfEnpuIGd

— FC Twente Vrouwen (@FCTwenteVrouwen) November 16, 2016

Al in de 2e minuut viel de 1e kans aan de kant van Twente. Ellen Jansen schoot de bal recht in de handen van de keeper. Lenie Onzia liet een paar minuten later ook zien dat ze scherp in de wedstrijd zat door de bal te veroveren en meteen uit te halen. Jansen kwam nog een paar keer bijna tot scoren, maar het was telkens net niet goed genoeg.

En toen was daar opeens de 0-1. De eerste echte kans van Barcelona ging er meteen in. Marta Torrejón kopte een hoekschop naast keepster Barbara Lorsheyd. Twente probeerde daarna nog, maar in de 38e minuut besloot Andressa Alves eigenlijk al de wedstrijd namens FC Barcelona door het 2e doelpunt van de wedstrijd erin te schieten.

Sterke invallers

In de 2e helft bleef Twente proberen. Alleen maakten onder andere invallers Koko Ange N'Guessan en Bárbara Latorre een verrassende treffer van Twente onmogelijk. Na een ongelooflijk snelle aanval van N'Guessan (die trouwens slechts 1.40 meter lang is) kopte Latorre de 3e treffer erin. Het Spaanse feestje werd compleet door het 4e doelpunt dat vlak voor tijd viel dankzij wederom N'Guessan.

Twente vrouwen krijgen lesje in effectiviteit! 3 keer uitkomen: 0-3 #twefcb #uvcl

— Nico Huizing (@NicoHuizing) November 16, 2016

Eredivisie

Barcelona heeft zich, net als vorig jaar, ten koste van FC Twente geplaatst bij de laatste 8 in de Champions League. Maar Twente heeft karakter getoond, en heeft het ondanks de achterstand nooit opgegeven. Deze meiden kunnen nu al hun aandacht richten op de Eredivisie, waar ze momenteel 2e staan, net achter Ajax. Mochten ze volgend jaar weer op avontuur willen in Europa, moeten ze ook dit jaar weer Nederlands kampioen worden.