Nederlandse voetbalsters maken gehakt van Roemenen

admin • 18:16, 20-01-2017 / Laatste Update: 14:54, 07-01-2024

De voetbalsters van Roemenië weten ook weer waar ze staan. Tijdens een trainingsstage van de Nederlandse voetbalsters in Spanje hebben ze keihard afgerekend met de Roemenen. Het werd maar liefst 7-1 voor Nederland. Oranje drukte het krachtsverschil na rust uit in zes doelpunten. Jill Roord en Vivianne Miedema namen er allebei twee voor hun rekening.

Oranje neemt snel afstand

Nadat Roemenië op voorsprong was gekomen, tekende Lineth Beerensteyn vlak voor rust voor de gelijkmaker. In de tweede helft nam Oranje in hoog tempo afstand. Eerst door twee doelpunten van Roord, waarna Stefanie van der Gragt het vierde doelpunt maakte. De vijfde treffer viel uit een van richting veranderde vrije trap van Sherida Spitse. Het slotakkoord was voor de ingevallen Miedema, die het zesde en zevende doelpunt verzorgde.