Uitslagen vrouwenvoetbal: Ajax absolute winterkampioen (video’s)

25 december 2016

Proshots / Remko Kool

Wederom een doelpuntrijk weekend in de laatste speelronde van het vrouwenvoetbal in 2016. Liefst 24 keer was het raak. Door een belangrijk puntenverlies van FC Twente is Ajax nu met een voorsprong van 8 punten de absolute winterkampioen. En ADO Den Haag is slechts 1 puntje verwijderd van die felbegeerde tweede plek.


ADO Den Haag - FC Twente: 3-2
We beginnen onze wekelijkse samenvatting met de meest spannende wedstrijd van deze ronde. De nummer 3 tegen de nummer 2. Twente stond al na 10 minuten met 2-0 voor dankzij Ellen Jansen en Eshley Bakker, maar daar bleef het niet bij. Dankzij een kopbal van Pia Rijsdijk en Michelle Vrieling stond het even na de tweede helft weer gelijk (2-2). Beide ploegen knokten vervolgens om de derde, beslissende treffer. Die had een paar keer echt aan de kant van Twente moeten vallen, maar had ook al veel eerder door ADO gemaakt kunnen worden. Uiteindelijk was het Victoria Pelova die een kwartier voor tijd de eindstand bepaalde door het derde doelpunt van ADO te maken. De meiden uit Den Haag zijn nu slechts 1 puntje verwijderd van de nummer 2, FC Twente. Alles kan dus nog gebeuren in 2017!

Telstar - Ajax: 3-6
Een waar doelpuntenfestijn, mede dankzij de thuisploeg. Deze kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar gaf die telkens weer weg. Telstar wist een 2-3 stand voor Ajax ook om te toveren in een gelijke stand, maar daarna was Ajax los en besloot de wedstrijd mede dankzij de twee laatste treffers van Chantal de Ridder. Een terechte eindstand, maar applaus voor de Witte Leeuwinnen. Het grootste applaus is echter toch voor Ajax zelf. Als enige team gaan zij ongeslagen de winterstop in, met 8 punten voorsprong op de nummer 2. Heel erg lekker gedaan meiden!

PSV - PEC Zwolle: 6-0
Wat waren we vorige week blij toen PEC Zwolle haar eerste overwinning van het seizoen te pakken had. Helaas zijn de meiden door PSV weer hard met de neus op de feiten gedrukt. Maar liefst zes goals maakte PSV afgelopen weekend. Jesslyn Kuijpers (3 keer), Nadia Coolen (1 keer), Lucie Akkerman (1 keer) en Sisca Folkertsma (1 keer). Die laatste bedankt Vanity Lewerissa overigens voor de positieve spiraal waarin het team zich bevindt. Opvallend genoeg maakte deze topscoorder in dit doelpuntrijke weekend geen goal.

Achilles '29 - sc Heerenveen: 1-3
Wat wellicht wel het snelste doelpunt ooit is in het Nederlandse damesvoetbal, was ook meteen een harde klap voor Achilles.  Na 36 seconden kwamen de dames uit Groesbeek op achterstand door dit super snelle doelpunt van Tiny Hoekstra. Niet veel later kwam de 0-2. Achilles geeft nooit op, ook niet tegen Heerenveen. Maar als ze enige hoop kregen van het doelpunt van Amber Mutsaers (1-2), zorgde de Friese topscoorder Simone Kets ervoor dat ze toch weer in de harde realiteit terecht kwamen. 1-3 verliezen van sc Heerenveen is niet iets om je voor te schamen. Maar Achilles is slechts 2 puntjes verwijderd van de hekkensluiter PEC Zwolle, en zal in het nieuwe jaar toch echt met iets beters moeten komen, als ze niet willen degraderen.

Zo gaan we de winterstop in. De meiden mogen even uitrusten en bijkomen, om vervolgens toch weer keihard aan de slag te gaan. Want niet alleen de tweede helft van de Eredivisie, maar ook het Europees Kampioenschap komt er aan in 2017. We hopen dat het nieuwe jaar ons weer prachtig vrouwenvoetbal zal brengen. En bij deze nog een kerstboodschap van de vrouwen van Ajax:

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht