Uitslagen vrouwenvoetbal: Ajax loopt uit op Twente

Proshots / Remko Kool

admin • 19:29, 20-11-2016 / Laatste Update: 06:15, 08-01-2024

Wát was PEC Zwolle dicht bij haar eerste overwinning van dit seizoen! En gaat Ajax kampioen worden? De Amsterdammers lopen verder uit op de nummer 2, Twente, dat na het pijnlijke verlies tegen Barcelona afgelopen week punten liet liggen tegen Telstar. Er is weer van alles gebeurd in het vrouwenvoetbal. Sportnieuws zet het allemaal voor je op een rij!

ADO Den Haag - PEC Zwolle: 4-3

De hekkensluiter van de Eredivisie (PEC Zwolle) kan 3 punten heel erg goed gebruiken. Dat weten de meiden maar al te goed. Ontzettend fijn dus dat ze in Den Haag de rust ingingen met een stand van 0-2 (bijna werd het nog 0-3).

ADO kwam goed uit de rust. Er kwamen steeds meer kansen, en uiteindelijk ging er 1 in. En nóg 1. 2-2. Pia Rijsdijk! Lang konden de meiden uit Den Haag niet genieten van hun gelijkmaker, want 1 minuut later kopte Rebecca Doejaaren de 2-3 achter de Haagse keeper. Rond de 80e minuut kwam nogmaals de gelijkmaker van Den Haag, en een paar minuten later stond het 4-3. De Haagse meiden wisten hun voorsprong nog 10 minuten vol te houden. Wederom geen punten voor PEC Zwolle. ADO Den Haag blijft keurig 3e.

Een doelpuntenfestijn bij @ADODHVrouwen - @PECZwolle: 4-3! #eredivisievrouwen pic.twitter.com/KOhQAlHs1k

— Eredivisie Vrouwen (@Eredivisievr) November 19, 2016

PSV - sc Heerenveen: 6-0

PSV heeft op het begin van dit seizoen veel punten laten liggen, maar is sindsdien enorm lekker bezig, vooral met het maken van goals. Ook zondag regende het weer doelpunten in Eindhoven. Het slachtoffer: Heerenveen.

De meiden uit Friesland konden nauwelijks weerstand bieden tegen PSV, die met 2-0 de rust in gingen, en in de tweede helft over de Friezinnen heen walsten. Daardoor staat PSV weer 4e, en is Heerenveen gedaald naar de 6e plek.

Ajax - Achilles '29: 1-0

Achilles staat met 6 puntjes op een magere een-na-laatste plek, maar is desondanks toch goed op dreef. Pas in de extra tijd verloren ze vorige week van huidig kampioen FC Twente. Ajax staat al weken op 1, met 3 punten voorsprong op nummer 2. Het was dus geen grote verrassing toen Desiree van Lunteren al na 6 minuten de 1-0 voor de Amsterdammers maakte. "Maar vervolgens lieten we ze in leven"", aldus Ajax-trainer Ed Engelkes na afloop. En zo was het. Achilles wist niet te profiteren van de slordigheden van de nummer 1, en dus bleef het 1-0. Weer 3 punten voor Ajax, weer verlies voor de meiden uit Groesbeek.

Desiree van Lunteren kroonde zich tot matchwinnaar met haar rappe goal in de zesde minuut bij de #AjaxVrouwen. #ajapec pic.twitter.com/0q1vQQZF33

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) November 19, 2016

FC Twente - Telstar: 1-1

Twente werd deze week pijnlijk met 0-4 door FC Barcelona uit de Champions League getrapt. Het team kon dus wel een oppepper gebruiken. De meiden creëerden genoeg kansen, maar kwamen maar niet tot scoren. Het was Katja Snoeijs die in de 60e minuut het scorebord opende. 0-1 voor Telstar! Twente probeerde, en kwam wederom een aantal keer bijna tot scoren. Dit lukte uiteindelijk vlák voor het eindsignaal dankzij Eshley Bakker. Vorige week bebesloot Twente de wedstrijd tegen Achilles door in de laatste minuten 2 maal te scoren. Deze keer bleef het bij de gelijkmaker. Daarom is Ajax nog verder op Twente uitgelopen.