Uitslagen vrouwenvoetbal: top 4 laat punten liggen, 1e winst voor PEC (video's)

Proshots / Remko Kool

admin • 18:08, 18-12-2016 / Laatste Update: 21:45, 08-01-2024

Wat een fantastisch weekend voor het vrouwenvoetbal. Niet alleen won PEC Zwolle voor de 1e keer dit seizoen na een bloedstollende wedstrijd tegen SC Heerenveen, de top 4 speelde tegen elkaar, en guess what, ze lieten allemaal punten liggen. Het gat met de onderste helft van de tussentand is daarom kleiner geworden en het toernooi spannender.

sc Heerenveen - PEC Zwolle: 3-4

De eerste 3 punten van het seizoen van PEC Zwolle gingen ten koste van Heerenveen. De meiden uit Friesland verspeelden een 3-1 voorsprong. Anouk van Vilsteren maakte de winnende goal. Gefeliciteerd meiden!

PEC Zwolle Vrouwen wint na spectaculaire comeback met 3-4 van sc Heerenveen Vrouwen! Verslag: https://t.co/bybs1ERlG0. #EredivisieVrouwen pic.twitter.com/cAs0eWfxJs

— PEC Zwolle (@PECZwolle) December 16, 2016

Telstar - Achilles '29: 6-1

Telstar had overduidelijk een wake up-call nodig. Michelle van der Laan zorgde daarvoor in de 4e minuut, toen ze de enige treffer voor Achilles maakte. Daarna kwam de wedstrijd op gang voor de dames uit Velsen-Zuid. 6 keer scoorden ze. Babiche Roof nam er 4 voor haar rekening, waardoor ze in het topscoorderslijstje meteen een sprong maakt in het topscoordersklassement. Samen met Vanessa Susanna (PSV) staat op op de 4e plaats met 6 doelpunten. Klasse!

.@TelstarVrouwen won vrijdag met 6-1 van @Achilles_29. @BabicheRoof scoorde vier keer. #eredivisievrouwen pic.twitter.com/CvkPFUMQz1

— Eredivisie Vrouwen (@Eredivisievr) December 18, 2016

Ajax - ADO Den Haag: 1-1

Ajax blijft de nummer 1 van dit seizoen. Als enige team ongeslagen, hoewel ze wel lichtelijk zijn afgeremd door ADO dit weekend. De dames uit Den Haag kregen een hoop kansen om de overwinning naar zich toe te trekken. De wedstrijd bleef echter in evenwicht met doelpunten van Pia Rijsdijk (0-1) en Kelly Zeeman (1-1).

FC Twente - PSV: 1-1

Het puntenverlies in Amsterdam had geen consequenties, want Twente, die Ajax op de voet volgt, speelde ook gelijk in eigen huis. Myrthe Morrees scoorde vroeg in de wedstrijd voor PSV. Twente moest de hele pot tegen een achterstand aankijken, totdat Ellen Jansen in de 71e minuut de gelijkmaker erin trapte.

FC Twente en PSV deelden gisteren de punten door goals van @MMoorrees en @ellenjansen17. #eredivisievrouwen pic.twitter.com/Yj4UuN5NVL

— Eredivisie Vrouwen (@Eredivisievr) December 17, 2016

Naast al deze spannende wedstrijden vond er afgelopen weekend ook de loting van de achtste finale van de beker plaats. Bekijk hier tegen welke clubs onze Eredivisie-toppers het zullen opnemen.

Loting achtste finale beker bekend! Bekerhouder ADO mag naar Eindhoven. #knvbbeker pic.twitter.com/tgJq79JFA8