Uitslagen vrouwenvoetbal: top 4 laat punten liggen, 1e winst voor PEC (video’s)

18 december 2016

Proshots / Remko Kool

Wat een fantastisch weekend voor het vrouwenvoetbal. Niet alleen won PEC Zwolle voor de 1e keer dit seizoen na een bloedstollende wedstrijd tegen SC Heerenveen, de top 4 speelde tegen elkaar, en guess what, ze lieten allemaal punten liggen. Het gat met de onderste helft van de tussentand is daarom kleiner geworden en het toernooi spannender.


sc Heerenveen - PEC Zwolle: 3-4
De eerste 3 punten van het seizoen van PEC Zwolle gingen ten koste van Heerenveen. De meiden uit Friesland verspeelden een 3-1 voorsprong. Anouk van Vilsteren maakte de winnende goal. Gefeliciteerd meiden!

Telstar - Achilles '29: 6-1
Telstar had overduidelijk een wake up-call nodig. Michelle van der Laan zorgde daarvoor in de 4e minuut, toen ze de enige treffer voor Achilles maakte. Daarna kwam de wedstrijd op gang voor de dames uit Velsen-Zuid. 6 keer scoorden ze. Babiche Roof nam er 4 voor haar rekening, waardoor ze in het topscoorderslijstje meteen een sprong maakt in het topscoordersklassement. Samen met Vanessa Susanna (PSV) staat op op de 4e plaats met 6 doelpunten. Klasse!

Ajax - ADO Den Haag: 1-1
Ajax blijft de nummer 1 van dit seizoen. Als enige team ongeslagen, hoewel ze wel lichtelijk zijn afgeremd door ADO dit weekend. De dames uit Den Haag kregen een hoop kansen om de overwinning naar zich toe te trekken. De wedstrijd bleef echter in evenwicht met doelpunten van Pia Rijsdijk (0-1) en Kelly Zeeman (1-1).

FC Twente - PSV: 1-1
Het puntenverlies in Amsterdam had geen consequenties, want Twente, die Ajax op de voet volgt, speelde ook gelijk in eigen huis. Myrthe Morrees scoorde vroeg in de wedstrijd voor PSV. Twente moest de hele pot tegen een achterstand aankijken, totdat Ellen Jansen in de 71e minuut de gelijkmaker erin trapte.

Naast al deze spannende wedstrijden vond er afgelopen weekend ook de loting van de achtste finale van de beker plaats. Bekijk hier tegen welke clubs onze Eredivisie-toppers het zullen opnemen.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht