Vrouwelijke spelersmakelaar geeft niet om geld

7 januari 2017

Proshots

Je zou het bijna niet durven denken, maar er zijn ook spelersmakelaars die niks om geld geven. Natuurlijk hebben we het hier niet over Mino Raiola, maar over Leoni Blokhuis. Zij behartigt de belangen van veel voetbalsters.


"Een voorzitter van een club keek ooit raar op dat ik niet als eerste liet vastleggen hoeveel geld ík aan de transfer zou overhouden. Toen heb ik gezegd dat hij daar eens een uur over na moest denken, omdat het van de gekke was", zegt Blokhuis in een interview met Metro.

Naïef
Tegenwoordig worden bij transfers flinke sommen geld overgemaakt naar de bankrekening van de zaakwaarnemer. Blokhuis vindt dit belachelijk en doet ook niet mee met de trend. "Ik krijg wel vaker te horen dat ik naïef ben, maar er komt bij mij ook gevoel bij kijken. Misschien komt het omdat ik een vrouw ben, dat zou kunnen."

0 euro
Blokhuis krijgt vaak een commissie van een club als de transfer is beklonken, maar soms krijgt ze ook helemaal niets. In het vrouwenvoetbal is een transfersom namelijk niet vanzelfsprekend. "Stel je voor dat een zaakwaarnemer in het mannenvoetbal geen geld zou krijgen voor een overgang van een van zijn spelers. Zou hij de deal dan door laten gaan? Ik zou het daar nooit op laten afketsen.”

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht