Blunderend Argentinië wordt gesloopt en kan de koffers al bijna pakken (video's)

admin • 23:51, 21-06-2018 / Laatste Update: 02:01, 08-01-2024

Wat een sensatie op het WK! Kroatië won met 0-3 van Argentinië, de verliezend finalist van 2014. Rebic scoorde na een megablunder van doelman Caballero, Modric knalde van afstand raak en Rakitic gaf het nekschot. Omdat de Zuid-Amerikanen ook de 1e pot tegen IJsland niet wonnen, kunnen de koffers al bijna worden gepakt. Kroatië verzekerde zich van een plek bij de laatste 16.

Het beeld tegen IJsland was al pijnlijk. Alles, alles, maar dan ook echt álles moest van Lionel Messi komen. Dat verwacht je natuurlijk ook, maar dat het zo extreem droevig gesteld was met de rest van de ploeg, had waarschijnlijk niemand verwacht. Dat was tegen Kroatië niet anders.

Slordig

De ploeg van Sampaoli creëerde nauwelijks kansen en het waren in de 1e helft vooral de Kroaten die er zo nu en dan gevaarlijk uitkwamen. Messi kon rekenen op een dekking van 2 of 3 tegenstanders en werd volledig uit de partij gehouden.

Willy...

Hoe hard Sampaoli in de rust ook tegen z'n mannen geschreeuwd zal hebben, beter werd het er niet bepaald op. De blunder van Willy Caballero voorafgaand aan de treffer was tekenend voor het gedesoriënteerde Argentinië. Aanschouw het zelf..

53' DOELPUNT Kroatië! Een gigantische blunder van Caballero en Rebic is de beul: 1-0!

— NOS Voetbal (@NOSvoetbal) 21 juni 2018

Aanvallende wissels

Vlak daarna bracht de Argentijn Higuain, Dybala en Pavón, maar het baatte voor geen meter. Kroatië hield de deur goed dicht, maar eigenlijk hoefden ze daar niet eens heel hard hun best voor te doen. Argentinië creëerde simpelweg niks. Dat gold ook nog altijd voor Messi.

MODRICCCC!

In de 82e minuut kwam daar totaal uit het niets de 0-2 voor Kroatië. Maestro Luka Modric knalde van een meter of 20 perfect raak. Het Kroatische feest van compleet, maar de teloorgang van Argentinië ook.

80' DOELPUNT Kroatië! 'De Cruijff van de Balkan' velt Argentinië. Luka Modric, 2-0!

"Don't cry for me Argentina..."

Nekschot door Rakitic

Rakitic maakte er in de blessuretijd ook nog 0-3 van. Een absolute declassering voor Messi en z'n kameraden. Wat een vernedering, ongekend!

91' DOELPUNT Kroatië! Drie-nul. Rakitic dompelt Argentinië in rouw. #WorldCup pic.twitter.com/GhiUBd2jcu

Godswonder nodig

Natuurlijk, Argentinië speelt nog een wedstrijd en met 4 punten kun je ook best doorgaan, maar er moet wel heel wat gebeuren. Als IJsland vrijdag wint van Nigeria staan zij op 4 punten, Kroatië op 6. IJsland treft Kroatië nog en als die tegen elkaar gelijkspelen, is het over en sluiten voor Argentinië.