Wervelend Real laat Barça kansloos in Clásico

admin • 21:58, 25-10-2014 / Laatste Update: 15:42, 13-12-2023

MADRID - Real Madrid heeft zaterdag voor eigen publiek aartsrivaal FC Barcelona verslagen. 'De Koninklijke' won de Clásico in het eigen Bernabéu met 3-1. Het verschil werd na rust gemaakt. Nadat Neymar Barça al na 4 minuten op 0-1 had gezet, maakte Cristiano Ronaldo na 24 minuten vanaf 11 meter gelijk. In de tweede helft scoorden Pepe en Karim Benzema.

Bij Barcelona maakte Luis Suárez zijn debuut. De Uruguayaan was 4 maanden geschorst na het bijtincident op het afgelopen WK. De oud-Ajacied miste zichtbaar ritme en werd in de 69e minuut gewisseld. Desondanks toonde Suárez wel direct zijn rendement. De oud-Ajacied, die een voorhoede vormde met Lionel Messi en Neymar, verstuurde al na 3 minuten de pass waaruit Neymar scoorde. De Braziliaan kapte zich goed vrij en verschalkte doelman Iker Casillas met een schot in de verre hoek.

Neymar won zichtbaar aan vertrouwen dankzij zijn snelle doelpunt en legde even later de Colombiaanse zomeraanwinst James Rodríguez in de luren met een fraaie actie aan de zijlijn.

Penalty Ronaldo

Nadat Benzema verschillende keren had verzuimd om Real op gelijke hoogte te brengen - de Fransman raakte onder meer paal en lat - was Ronaldo wel trefzeker. De Portugees mocht aanleggen voor een strafschop, die was toegekend na een handsbal van Gerard Piqué. Het was pas de eerste tegentreffer in de competitie voor Barça.

Overigens had Cristiano Ronaldo even daarvoor ook al erg graag een penalty gehad. De fopduik van de Portugees leverde echter niet het gewenste resultaat op waarna Busquets hem duidelijk maakte dat de Catalanen niet gediend zijn van schwalbes.

Het duel bleef vervolgens lang in evenwicht, tot Pepe in de 51e minuut uit een hoekschop raak kopte. De achterstand noopte Barcelona om meer de aanval te kiezen, waardoor er ruimte ontstond voor de vaak zo gevaarlijke Madrileense counters. Uit één van de tegenaanvallen viel ook de 3-1. De ervaren Andres Iniesta leverde de bal na een uur spelen zo in bij de zijlijn, waarna de bal via Isco, Ronaldo en James Rodríguez bij Benzema kwam. De Franse spits schoot binnenkant paal raak.

Messi onzichtbaar

​Barça probeerde het in het vervolg nog wel, maar mede doordat Messi vrijwel onzichtbaar bleef, bleef een echt slotoffensief uit. Als laatste spraakmakende moment was er nog wel een klein opstootje tussen Dani Alves en Cristiano Ronaldo. Volgens de Braziliaan zou de spits hem hebben nagetrapt in een duel om de bal. Nou stelt het niet veel voor, maar de beweging lijkt er wel te zijn.

De Catalanen blijven ondanks de nederlaag wel bovenaan staan. Real verkleint de achterstand op de ranglijst tot 1 punt.