Westerlo verslaat ook Kortrijk

00:04, 26-10-2014 / Laatste Update: 11:07, 13-12-2023

WESTERLO - Westerlo blijft het verrassend goed doen in de Belgische Jupiler Pro League. De door de Nederlander Dennis van Wijk getrainde club was zaterdag te sterk voor Kortrijk. Het duel in Het Kuipje eindigde in 2-1 voor de thuisploeg.

Kenneth Schuermand zette Westerlo voor rust op 1-0. Teddy Chevalier (ex-RKC) bracht Kortrijk na een uur spelen op gelijke hoogte, maar via Raphael Lecomte kwam de thuisploeg andermaal op voorsprong. Die werd niet meer weggegeven door Westerlo, waar Mitch Apau en Sherjill MacDonald zo'n 20 minuten voor tijd werden gewisseld. Bij Kortrijk bleef Robert Klaasen op de bank.

Westerlo klimt dankzij de zege naar de derde plek op de ranglijst, met 3 punten achterstand op koploper Anderlecht, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.