Contador: ‘Tinkov had geen idee hoe hij een team moest leiden’

10 januari 2017

Photo news
Contador: Tinkov had geen idee hoe hij een team moest leiden

Alberto Contador heeft na maanden van stilzwijgen eindelijk gereageerd op de tirade van Oleg Tinkov aan zijn adres.  De Spanjaard is blij dat hij van de Russische eigenaar is verlost. "Hij was een deel van mijn carrière, maar gelukkig is het nu voorbij."


'Triest persoon'
Tinkov zei in oktober in zijn afscheidsinterview dat hij Contador niet op zijn afscheidsfeestje wilde zien. "Ik respecteer hem als renner, maar als persoon mag ik hem niet", zei Tinkov, die de wielerwereld voorlopig de rug heeft toegekeerd. "Hij is een triest persoon. Hij wil nooit champagne drinken en is altijd heel voorzichtig met wat hij eet."

''Champagne drink ik met mijn vrienden en niet met hem'', reageerde Contador  bij het Spaanse radiostation Cadena Ser. "Tinkovs woorden doen me niets. Van kleins af aan heb ik normen en waarden geleerd en daaronder valt ook het hebben van respect. Er zijn wellicht mensen die niet zo in het leven staan."

Vertrek Riis
De problemen ontstonden volgens Contador toen Bjarne Riis als ploegleider bij Tinkoff werd ontslagen. "Daarna was er geen leider meer, niemand die wist hoe hij een groep van 70 mensen aan moest sturen. Je kunt veel geld hebben, maar dat maakt je nog geen goede manager. Riis heeft die kwaliteiten wel, Tinkov niet."

Contador wil zich nu volledig richten op zijn nieuwe ploeg Trek-Segafredo en heeft geen zin om terug te kijken. "Ik ben nu bezig met nieuwe uitdagingen en wil geen energie meer aan Tinkov besteden. We hebben elkaar na het seizoen niet meer gezien. Hij was iemand met veel geld en kon daarom een team kopen, maar had geen idee hoe hij dat moest leiden."
reacties
ReageerReageer op dit bericht