Van der Poel noemt ploegleider van Van Aert ‘janker’ na kritiek op vader

10 januari 2017

BELGA
Van der Poel noemt ploegleider van Van Aert 'janker' na kritiek op vader

Mathieu van der Poel ligt 3 weken voor het WK veldrijden verbaal flink in de clinch met het kamp van zijn grootste rivaal Wout van Aert. De Nederlander noemt de ploegleider van de regerend wereldkampioen 'een janker'. De Belg durfde zijn vraagtekens te zetten bij de rol die vader Adrie speelt bij de bouw van het WK-parcours.


'Zijn daar geen regels voor?'
Ploegleider Niels Albert, zelf wereldkampioen in 2009 en 2012, vindt het maar vreemd dat Adrie mede het parcours in Luxemburg uit mag stippelen. "Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Adrie een parcours zal neerzetten in het voordeel van Mathieu'', zei de gestopte oud-renner tegen Sporza. "Het is jammer dat de vader van een topfavoriet op 1 of andere manier betrokken is. Kan dat zomaar? Zijn daar geen regels voor?''

#Janker
Van der Poel hekelt de kritiek op zijn vader en vindt dat Albert zich niet aan moet stellen. "Toen Wout wereldkampioen werd in Hoogerheide op het rondje dat mijn vader had uitgezet, hoorde ik niemand klagen!", refereert hij op Twitter aan het WK voor beloften in 2014. "Altijd klagen #janker."

UCI houdt het in de gaten
De internationale wielrenunie UCI benadrukt alles goed in de gaten te houden. "Adrie heeft bovendien ervaring als organisator van de WB-cross in Hoogerheide en samen met zijn team is hij goed in zijn werk'', zegt een woordvoerder.

reacties
ReageerReageer op dit bericht