Sagan gaat weer aan kop in het klassement van de WorldTour

admin • 22:04, 25-09-2016 / Laatste Update: 01:30, 08-01-2024

Peter Sagan heeft de leiding in het klassement van de UCI WorldTour overgenomen van Nairo Quintana. De Slowaakse wielrenner van Tinkoff eindigde in de Eneco Tour als 3de, achter Niki Terpstra en de Belg Oliver Naesen. Met de punten die Sagan daarmee verdiende, verdrong hij de Colombiaanse winnaar van de Vuelta van de 1ste plaats in het klassement.

De wereldkampioen won 2 etappes in de Eneco Tour. Sagan aasde ook op de eindzege in de Eneco Tour, maar hij werd zondag heerlijk afgetroefd door Terpstra. De Noord-Hollander steeg met stip in het klassement van plek 186 naar 45, met 108 punten.

Sagan de big boss

Sagan voert de ranglijst aan met 669 punten, Quintana volgt met 609. Chris Froome, de winnaar van de Tour, staat 3de met 564. Bauke Mollema is de beste Nederlander op de 24e plek (160 punten).