Sagan wint 2e etappe in Zwitserland, Roelandts nieuwe leider

AP

admin • 19:54, 12-06-2016 / Laatste Update: 13:43, 12-12-2023

Peter Sagan heeft de tweede etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. In een massasprint versloeg de wereldkampioen van Tinkoff Ariel Maximilano Richeze en Michael Matthews. Jürgen Roelandts neemt de leiderstrui over van Fabian Cancellara.

De Belg Roelandts eindigde gisteren in de proloog op één tel van Cancellara. Roelandts finishte als vijfde in finishplaats Baar en door een breuk in het peloton gaat de renner van Lotto-Soudal Cancellara voorbij in het klassement.

Van Poppel

Danny van Poppel was de beste Nederlander. De renner van Team Sky werd zevende, op drie seconden van winnaar Sagan.

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="switzerland" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]