UCI wijzigt puntensysteem WorldTour

22 december 2016

Pro Shots

De Internationale Wielerunie heeft besloten om het puntensysteem in de WorldTour te veranderen. Tot nu toe telden alleen de 5 beste renners mee met het oog op het ploegenklassement. Vanaf 2017 tellen echter de punten mee van alle renners van een ploeg.


Het zal dus niet langer volstaan om 5 toppers in jouw selectie te hebben met het oog op puntenwinst. De hele ploeg moet vanaf volgend jaar sterk zijn om goed te kunnen scoren op de WorldTour-ranking. In dat klassement wordt bepaald wie degradeert uit de prestigieuze WorldTour.

Makkelijker voor mindere renners
Grote verandering dus in wielerland want het wordt meteen ook veel makkelijker voor de mindere renners om punten te sprokkelen. De eerste 60 in de uitslag van een wedstrijd van de WorldTour krijgen punten. Zo zal bijvoorbeeld plaatsje 60 in het eindklassement van de Tour de France nog 10 punten opleveren.

Voor de eindwinnaar, dit jaar dus Chris Froome, liggen er 1000 punten in het verschiet. In een etappe krijgt alleen de top-5 punten. Wie met ritwinst aan de haal gaat, krijgt 120 punten voor het WorldTour-klassement.
reacties
ReageerReageer op dit bericht