Wielrenner Antoine Demoitié overleden na crash in Gent-Wevelgem

Screenshot Youtube

admin • 02:55, 28-03-2016 / Laatste Update: 20:48, 07-01-2024

Wielrenner Antoine Demoitie van de wielerploeg Wanty Groupe Gobert is in de nacht van zondag op maandag in het ziekenhuis overleden. Een val, gevolgd door een botsing met een motor was daarvan de oorzaak. Het AFP berichtte maandag over het overlijden van de 25-jarige Belg.

"De renner is overleden. Op dit moment is er gelijk een onderzoek gestart om uit te zoeken hoe dit kon gebeuren", zegt de politie in Frankrijk. Demoitié werd naar het ziekenhuis in de Franse stad Lille gebracht. Dat was het dichtstbijzijnde ziekenhuis van de plek waar het noodlottige ongeval gebeurde.

Biografie

Demoitié werd geboren in Luik en proefde in 2012 van zijn eerste overwinningen. Hij schreef een etappe in de Triptyque des Monts et Châteaux op zijn naam en twee etappes in de Carpathian Couriers Race. Ook won hij in zijn eerste jaar als prof voor Wallonie-Bruxelles het provinciaal kampioenschap van Luik. De echte 'doorbraak' kwam er twee jaar geleden met een knappe vierde plaats in de Handzame Classic en vooral de eindoverwinning in de Ronde van de Finistère. Dit seizoen maakte Demoitié de overstap naar Wanty-Groupe Robert en kaapte hij onder meer een derde plaats weg in de eerste rit van de Ster de Bessèges. In de E3 Harelbeke finishte hij vrijdag als 69ste.

In kritieke toestand opgenomen

Zondagavond werd duidelijk dat het heel slecht ging met de Belg. Pas rond half 11 's avonds kwam er een tweet namens de ploeg online, waarin stond dat ondanks eerdere berichten Demoitié niet was overleden maar wél in kritieke toestand op de intensive care lag.

As this day ends we have no more info for you than we previously communicated.

Antoine is in ICU and the situation is still very serious.

— Team Wanty-Gobert (@TeamWantyGobert) 27 maart 2016

'Een tweede plaats is niet boeiend'

Direct na het officiële nieuws van het overlijden van de renner zette Sep Vanmarcke, in dienst van het Nederlandse Team LottoNL-Jumbo de volgende tweet online:

Plots is een 2e plaats helemaal niet meer belangrijk na dit vreselijke nieuws. Rust zacht Antoine Demoitié. Veel sterkte aan allen.