KNVB schopt probleemvereniging Papendorp op straat
i

SVA Papendorp

KNVB schopt probleemvereniging Papendorp op straat

admin • 10:56, 07-02-2020 / Laatste Update: 20:36, 05-01-2024

De KNVB heeft voetbalvereniging SVA Papendorp (wat voorheen Magreb'90 was) geroyeerd. Dat wil zeggen dat de club niet langer meer lid is van de Nederlandse voetbalbond en dus ook geen wedstrijden meer kan spelen.

De KNVB schrijft op haar website: "Het bondsbestuur heeft er geen vertrouwen in dat bij toekomstige wedstrijden van de vereniging de orde gehandhaafd zal kunnen worden. Na herhaaldelijke geweldsincidenten belandde SVA Papendorp in de ‘Aanpak Risicoverenigingen’."

Ondanks meerdere gesprekken tussen de bond en de club, werden er nog steeds rare fratsen uitgehaald bij de club die in eerdere jaren een niet al te beste reputatie opbouwde.

Geen andere uitweg

"Het lukte SVA Papendorp niet om tot een oplossing van de problematiek te komen. Door de gebeurtenissen bij de wedstrijd tussen de tweede teams van SVA Papendorp en Zwaluwen Utrecht’11 in oktober 2019 stapelde het dossier tegen de vereniging zich nog verder op. Het bondsbestuur ziet geen andere uitweg dan SVA Papendorp per direct het lidmaatschap op te zeggen."