Britse atlete moest voor €1.500 met de taxi, maar won wel mooi 2 medailles op WK

5 maart 2018

Pro Shots / Action Images

Niet alleen in Nederland was het de afgelopen dagen stervenskoud, ook in Engeland was het niet te doen. Dat heeft nogal wat invloed gehad op sportevenementen. Zo werd de UK Open wel-niet-wel-niet afgelast (maar zonder publiek gespeeld), maar slaat het verhaal van atlete Laura Muir echt alles.


De Britse atlete moest namelijk met de taxi naar Birmingham voor het WK indoor. Niet alleen is dat een rit van 7 uur (want ze moest vanuit Glasgow komen), maar moest ze ook netjes even €1.500,- aftikken.

Muir studeert aan de universiteit van Glasgow en kreeg van haar opleiding exact 1 dag vrij om mee te doen aan het WK. Dat was in principe geen probleem, weet het Nieuwsblad, ware het niet dat de vlucht van Muir was gecanceld. Er zat voor haar niets anders op dan een taxi te bestellen, want ook de treinen reden niet.

Topprestaties
De taxi bracht haar precies op tijd waar ze zijn moest en daardoor kon Muir gewoon mee doen aan haar disciplines. Op de 3.000 meter snelde ze naar het brons, op de 1.500 meter naar het zilver. Zulke mooie prestaties dat de Britse atletiekbond het bonnetje van de taxirit vroeg, om die voor haar te vergoeden. Eind goed, al goed.