Blije Churandy is ook buiten de baan supersnel én verklapt ons zijn geheim

20 augustus 2016

Veerle de Pijper

Wil je net zo blij worden als Churandy Martina? Lees en kijk dan snel verder, want Churandy verklapt ons hoe het komt dat ie altijd een dikke smile op z'n gezicht heeft. En hij blijkt ook in zijn vrije tijd een echte snelheidsduivel.

Positief blijven
Wat is nou zijn geheim? ,,Je moet gewoon dankbaar zijn en met het leven gaan. Het komt altijd goed. En als je positief bent, komt het beter."

In 2020 wel een medaille?
Hopelijk zien we Churandy in 2020 terug op de Spelen. Dan is ie 36 jaar, maar dat maakt 'm niks uit. Sterker nog, hij gaat dan gewoon voor een medaille. ,,Ik heb het nu net niet gehaald, hopelijk doe ik het in 2020 wel."

Nu eerst nog een paar wedstrijdjes lopen en daarna gaat hij een tijdje lekker relaxen. ,,Gewoon genieten van het leven. Ver van de atletiekbaan. Heel veel slapen. En motorrijden."

Supersnelle motor
Motorrijden? Ja, Churandy is namelijk een echte motormuis. Hij heeft een supersnelle BMW  S1000RR. ,,Ik hou van snelheid", lacht hij. Op die motor rijdt hij door Florida, waar hij een groot deel van het jaar woont. Stiekem houdt ie zich niet altijd aan de toegestane snelheid, zo geeft hij toe. Nou kunnen we ons daar wel iets bij voorstellen, want zijn motor ziet er ongeveer zo uit:
motor Churandy
Hij is blij!
Tot slot: is Churandy een beetje blij vandaag? Nou, wat denk je zelf! ,,Ik ben heel, heel blij. Ik ga heel veel mensen blij maken."
Interview Churandy Martina_-4
Interview Churandy Martina_